Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Comencen a caure murs a Espanya

|

- Publicitat -

Aquella Espanya que 'va bien' ja és història. Aquella Espanya que no donava motius aparents a la societat catalana per fer el pas cap a la independència ja fa temps que no existeix. Aquella Espanya que construïa una façana feta de totxo per enredar els ciutadans ja ha passat a millor vida. Ja fa anys que les parets mestres d'aquell Estat ja han començat a caure. I amb elles, un dels seus grans arquitectes: Rodrigo Rato. Qui va ser ministre d'Economia d'Aznar durant vuit anys ha vist la seva carrera enfonsar-se quan aquesta setmana s'ha sabut que l'investiguen per blanqueig de capitals i evasió fiscal. La llei d'amnistia fiscal haurà servit per soterrar moltes vergonyes, però aquesta no l'ha pogut tapar. 

El Partit Popular ha deixat caure progressivament Rato aquests anys, fins que ara li acaba d'explotar de les mans en el pitjor moment. Ara que la justícia ha començat a actuar, amb la detenció durant unes hores del també expresident del FMI, comencen a sortir tots els draps bruts: milions a paradisos fiscals, negocis obscurs, impagament reiterat d'impostos, moviment de divises… Fins ara, però, com amb el cas Pujol: tothom ho sabia, però tothom callava. Ara l'últim a caure hauria de ser José María Aznar, però això ja són figues d'un altre paner.

Publicitat

Com s'ha vist aquesta setmana, algunes parets mestres que conformaven aquella mansió imaginària que conformava Espanya ja han caigut. Tanmateix, encara falta esfondrar els pilars: la Constitució, les elits de sempre i la integritat territorial. I només depèn dels catalans tombar-ne un d'ells si la gent acaba de fer un pas ferm cap a la independència. Els altres dos ja no ens hauran de preocupar més, però sí que ens serviran per no construir les noves parets mestres amb els mateixos materials. 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut