Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Convergència va cap a la independència

|

- Publicitat -

Del congrés de març del 2012, on CDC va introduir una aposta per un difús Estat propi, fent el que en castellà dirien un amago, a la convenció nacional d’aquest cap de setmana, just dos anys després, on CDC aposta amb claredat per una Constitució catalana. Aquesta és l’actitud valenta que fa tants anys que els votants d’aquesta formació esperen. I també Catalunya, perquè cap a la llibertat hi hem d’anar tots junts.
 

La pitjor notícia que podia rebre l’unionisme l’ha publicat precisament un diari unionista com és el socialista El Periódico. “Artur Mas no descarta la Declaració Unilateral d’Independència”. Bum. Terrabastall dominical. Ràpidament la reacció de Sánchez-Camacho exigint una rectificació perquè planejar una DUI “trenca Espanya i la unitat d’Espanya”. Al seu torn, Junqueras demana que no desviem el debat cap a d’altres fronts que no sigui la consulta però, òbviament, aplaudeix. L’11 de juny de 2013 el propi Artur Mas descartava la DUI, i molta gent se sentia decebuda. Nosaltres demanàvem calma.
 

Publicitat

A les declaracions de Camacho, que ha aprofitat per titllar d’antisistema al president de Catalunya, hi hem de sumar les de María Dolores de Cospedal, que en la línia habitual del PP acusava a Mas de perillós i irresponsable. I pel cantó socialista, què? Al PSOE ara estan massa ocupats amb les europees, on esperen remuntar. Després de farcir els primers llocs de la llista amb exministres de Zapatero, i de treure’s Elena Valenciano de sobre posant-la de cap de llista, la candidata proclama que l’única bandera que importa és la de les persones. Afegeix que la proposta del PSC per a Catalunya és la que s’ha d’imposar, perquè la dreta catalana, aliada amb l’espanyola i l’europea, s’estan carregant Europa. Esmentat el PSC, què és el que diu, doncs, Pere Navarro?
 

L’outsider del procés, després d’aplaudir que el seu candidat, Javi López, perdi llocs a la llista del PSOE a les europees (del 4 al 6), es mostra indignat perquè segons ell CiU i ERC defensen els drets dels pobles i no els de les dones a avortar. Segurament les primàries a Barcelona estan absorbint més recursos dels que preveien inicialment.
 

En aquesta ocasió, el toc humorístic del diumenge el trobem a La Razón, que avui titula: “La crisis de Crimea aísla a Mas en Europa”. Malgrat el bon intent, previsible però, qui sí que va aconseguir provocar és el partit provocador de Catalunya, Ciutadans. C’s va provocar ahir un considerable enrenou a través del número dos a les europees, Juan Carlos Girauta, que afirmava obertament que l’ANC ens portarà a un conflicte violent als carrers. Això va provocar la ràpida resposta dels ciutadans a través de twitter sota el hashtag #TotsSomAssembleaNC.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut