Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Cop de puny sobre la taula de Puigdemont, que fa allò encomanat: ser el líder

|

- Publicitat -

El titular d’ahir del Diari ARA, donant per fet que dos departaments de la Generalitat (un d’ERC i l’altre del PDeCAT) es volien encolomar l’un a l’altre el gripau de comprar urnes, i la picabaralla Munté-Rovira van portar una conseqüència directa immediata: Carles Puigdemont va fer un cop de puny sobre la taula per la tarda i va convocar els principals actors polítics implicats en el referèndum al Palau de la Generalitat per posar ordre.

Ja són només cinc els mesos que resten per la data límit per celebrar la votació, i cada vegada el vertigen serà més alt. Més dubtes aniran emergint i més accions reals preparatòries (com la ‘futilesa’ de comprar unes urnes) s’hauran d’anar executant. I la unitat d’acció és el més important, una lliçó que, amb teràpia de xoc, hem anat aprenent en els últims cinc anys. Ara bé, ara ha quedat més clar que mai que cal un líder ferm.

Publicitat

 Algú capaç de posar pau en les possibles friccions de l”equip’, mantenir tothom motivat, i sobretot mostrar-se més determinat i clarivident que ningú per anar cap a la meta -i sense objectius personals o partidistes ocults-. I Carles Puigdemont de moment està complint amb el seu paper. És difícil visualitzar-lo com a líder de CDC o del PDeCAT, ja que de moment dóna la sensació que la seva prioritat màxima és la independència, fins i tot més enllà d’afavorir seu partit.

Poc ha transcendit de la reunió d’ahir, a banda de l’exigència d’unitat als membres de Govern, de Junts pel Sí, de la CUP i de la presidenta del Parlament. Ara bé, és d’imaginar que el cap de l’executiu català ha fet un toc d’atenció a tothom i una crida a la responsabilitat i a la discreció. Puigdemont és conscient que gran part de l’èxit estarà en l’habilitat de blindar el referèndum i donar-li com més elements de seriositat millor (cens, personal que treballi durant la jornada electoral, observadors internacionals, etc.). I que de filtracions, que tantes vegades han jugat molt en contra del procés, com menys millor. No ajudaran per aconseguir a aquest objectiu. De moment, ha passat un dia i ningú ha parlat de la reunió i la discreció sobre el referèndum ha tornat. Serà capaç el president de fer-la durar?

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, ‘Zugzwang’, la trobaràs 
aquí
 

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut