Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

CSQEP arriba al súmmum insuperable de la indefinició

|

- Publicitat -

“És continuar la via del ridícul”. És la reacció de la socialista Meritxell Batet a la convocatòria d’una cimera pel referèndum per part de Carles Puigdemont. La diputada del PSC ha dit que parlar de ‘cimera’ li sembla ridícul perquè només se’n celebren per abordar “reptes importants”. Molt bé, la via que han escollit la majoria dels diputats del Parlament de Catalunya és la del ridícul. I la seva proposta com es pot definir? Reforma constitucional en la línia federal.

Una línia federal que Pedro Sánchez, el seu garant, concretava en la seva proposta de programa de govern en vigílies de la seva investidura així: “Revisión del Título VIII [de la Constitución] y los preceptos conexos. Desarrollar concepto de Estado Federal, si quiera mínimamente”. I una línia federal que va sortir pels aires juntament amb Sánchez, i que resta una incògnita sobre si encara és el projecte que defensa el PSOE, tenint en compte que no té direcció ni secretari general. Això no és la via del ridícul, oi, senyora Batet?

Publicitat

La cimera pel referèndum no només ha posat nerviosa al ‘nou valor’ del socialisme català, sinó que també ha merescut les crítiques de Ciudadanos. De fet, el seu secretari general, Matías Alonso, ha dit que Catalunya Sí que es Pot és el “tonto útil de l’independentisme” perquè Lluís Rabell ja ha dit que hi anirà. No obstant, el líder dels comuns a la cambra catalana ha tornat a la seva ambigüitat i ha dit que vol saber com és la convocatòria, qui hi va i altres termes de la trobada per acabar de decidir si hi assistirà.

No poden ser mínimament decidits ni a l’hora de decidir anar o no a una reunió que en teoria satisfà tot allò que han anat pregonant durant l’últim any? Impressionant. De fet, fins i tot la pròpia Meritxell Batet ha demanat a la formació dels ‘comuns’ que s’està gestant que “defineixi el seu projecte com abans millor. Viure en la indefinició permanent o és massa bo ni massa honest”. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut