Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

De cap al precipici

|

- Publicitat -

Dilluns actiu avui al Principat. EL matí començava amb les declaracions a Catalunya Ràdio d’Àngel Ros, el president del PSC. Ros ha apujat el nivell de cinisme al màxim, quan Mònica Terribas li ha preguntat com s’ha d’entendre que aquesta setmana el PSC voti a favor que Francesc Homs sigui judicialitzat a causa del 9N, quan el propi Ros va participar votant el mateix 9N. Per l’alcalde de Lleida no hi ha cap contradicció. Les declaracions que ha emès han estat d’un baix nivell com no s’havia vist en anys, molt impròpies dels càrrecs que ostenta i el nivell polític que se li pressuposa. Per ell, jutjar Mas, Ortega, Rigau, Homs, Venturós, Coma… pel 9N o d’altres és injust, però les lleis s’han de complir. A la vegada ell va participar en aquest procés participatiu. Incoherent. Terribas ha quedat estupefacta amb les respostes que Ros anava emetent, i l’audiència tampoc donàvem crèdit al que sentíem.
 

I ara que ve Nadal, abans de matar al gall potser matarem el Procés. Com dèiem fa uns dies, tot apunta, de moment, a un altre Nadal sagnant. Avui ha sortit Benet Salellas, i sense pèls a la llengua s’ha desmarcat dels pressupostos de la Generalitat. El PDECat ja ha respost a la defensiva dient que és un “sense sentit” que la CUP “no trobi petjada als comptes” si s’han negociat amb ells, i s’ha cedit en algunes coses. Ja hi tornem a ser, i no n’aprenem. El somni penja d’un fil i nosaltres tornem a llençar l’àncora al mar. No tenim ganes de tornar a veure un Nadal infernal com el de l’any passat i l’anterior. Aquesta baralla que s’albira, no fa més que desencantar els partidaris de la independència i donar carnassa a un govern espanyol que somriu renovat.
 

Publicitat

I Soraya Sáenz de Santamaría, la vicepresidenta d’Espanya i delegada al conflicto catalán, ha començat amb molt bon peu la seva missió. Soraya ha rellevat a la polèmica i recremada Llanos de Luna, andalusa i, per tant, desconeixedora de la realitat catalana, per jugar una carta intel·ligentíssima i col·locar un català, Enric Millo, que coneix perfectament la realitat catalana i que podrà actuar amb total efectivitat com el quintacolumnista que el Regne requereix. La vicepresidenta, a més, tindrà un despatx a Barcelona per poder-hi anar de forma habitual. I nosaltres, mentrestant, tornarem a perdre setmanes valuoses per seguir agafant embranzida i poder culminar un Procés que avui ha patit una altra canonada: el jutge Santiago Vidal ha estat finalment suspès de sou i feina durant tres anys per haver redactat una Constitució Catalana en el seu temps lliure. Fins on ens pensem deixar vexar per donar el cop de timó necessari i acabar ja amb tot això?

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut