Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Deixarem que guanyin amb insults i imposició?

|

- Publicitat -

Setmana electoral a Catalunya. Només dos anys després del 27S, Catalunya s’enfronta a una votació que pot canviar de debò el rumb del país. Potser no a curt termini si surten vencedors els independentistes, però potser sí si els unionistes són capaços d’imposar-se. Les poques enquestes disponibles (‘El Periòdic d’Andorra’ i ‘The National’, d’Escòcia) no asseguren la majoria per l’estat independent, tampoc són clars sobre qui serà el primer partit. Esquerra és a la ‘pole position’, però Ciutadans i Junts per Catalunya podrien arrebatar-li un lloc que tenia assegurat abans de l’empresonament d’Oriol Junqueras. 

 
De fet, Oriol Junqueras és avui notícia, després que missatges amb la seva veu hagin estat publicats a RAC1 avui i a un acte d’ERC aquest cap de setmana. El número 2 de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, també ha aconseguit fer públic un testimoni seu a la presó en forma d’àudio. Doncs bé, ni això poden fer. El ministeri de l’Interior els obrirà un expedient. Què hi ha pitjor que la presó, aïllament a la cel•la durant uns dies? És ben possible que s’acabin veient en aquesta situació patètica. La repressió continua, i prova d’això són aquestes mesures que no permeten a totes les opcions competir en els comicis en les mateixes condicions. Aquestes últimes accions difícilment convenceran a massa gent per canviar el seu vot cap a l’independentisme, però sí que pot ajudar a mobilitzar a algú que no tingués previst anar a votar
 
Entretant, les formacions unionistes continuen fer feina per la seva banda amb declaracions incendiàries. Arrimadas intenta arrossegar el votant d’arrel andalusa -ignorant així que l’independentisme és on és perquè molts d’aquests han fet un cop de cap cap al sobiranisme irreversible-, mentre que Josep Borrell fa campanya pel PSC insultant l’adversari. Segons ell, l'argumentari independentista “demostra un nivell de comprensió intel·lectual del problema extraordinàriament baix“. Un comentari que segueix el que va fer fa uns dies, en què deia que calia “desinfectar” abans de cosir les “ferides” del procés.

Pel que fa al PP, la vicepresidenta del govern espanyol i 'virreina' Soraya s'ha vanagloriat recentment d'haver “escapçat” els partits independentistes. Sembla més aviat un comentari bèl·lic contra l'enemic que no pas una observació política que busqui trobar solució a un problema polític.

Publicitat

I a tres dies de les eleccions ens hem de preguntar… Deixarem que guanyin els que vénen directament a insultar sense cap absolut respecte ni sensatesa, i que només entenen la imposició com a doctrina política? 

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut