Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Denúncia a la Guardia Civil

|

- Publicitat -

Tant li fa si el mètode és bo o dolent, legal o il·legal, quan ets la metròpoli fer servir les clavegueres i la falsedat per sotmetre els rebels és absolutament legítim. I fa ràbia que així sigui en ple segle XXI, però això no ens ha de deixar de fer veure que si actuen d’aquesta manera, és perquè cada dia que passa estem guanyant el pols definitiu. Potser al darrer moment el seu poder ens acabarà arrasant, però ho haurem tornat a intentar, i d’aquest orgull naixerà l’espurna que d’aquí a uns quants anys tornarà a avivar el foc de la revolta.

Pel ministeri de l’Interior espanyol, l’actuació de la Guardia Civil és absolutament “exemplar”, i que amb la “la llei, s’ha de col·laborar i no obstruir”. Ja ho deia Eduard Voltas aquest matí en el seu darrer article abans de les vacances: el cos funcionarial espanyol, el mateix que va perdre tota Amèrica llatina i setanta anys després Cuba, no sap fer res més que guanyar aixafant, sense contemplar el pacte. I així és com el tsunami els ha acabat envestint una vegada darrera l’altra.

Publicitat

El Govern de la Generalitat ha denunciat els interrogatoris de la Guardia Civil d’aquesta setmana, i per Madrid, això no ha valgut ni tant sols el dret a dubtar que l’actuació del cos policial no fos del tot correcte o legítima. Masses són els indicis que apunten que la GC ha actuat al marge de la llei, i ara l’executiu català, amb el recolzament de la CUP denuncia el cos armat per delictes d'obstrucció a la justícia, usurpació d'atribucions, falsedat documental i violació de secrets. La coacció, la intimidació, la manca de garanties en un teòric estat democràtic en ple segle XXI, s’ha de pagar d’alguna manera, i si no és amb la llei, perquè l’han comprat, els ciutadans tenim el deure de fer-los-ho pagar a través de les urnes.

Malgrat que a tall oficial encara ningú no ha pas dit res, els analistes comencen a dir que això vol dir que el Govern, efectivament, tindria prevista la suspensió de la modificació del reglament per part del TC, i que les lleis que s’han d’aprovar a partir del 15 d’agost relatives a l’1O, es validaran pel procediment d’urgència. Mentrestant, preparin-se per un altre estiu tens en el qual haurem d’aguantar declaracions sense ànima de personatges com Juan Carlos Monedero “l’1O és un fals referèndum”, “3%”, “Pujol”; Ciutadans: “la denúncia del Govern vol contribuir al circ”, o Iceta: “l’independentisme sembla delerós que l’Estat apliqui l’article 155”. 

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut