Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Derrotar aixafant, el pecat original

|

- Publicitat -

S’albira un nou sotrac a les files del PSOE. Aquesta vesprada, el Consell Nacional del PSC ha ratificat el ‘No’ a Rajoy mitjançant un document que ha rebut 24q suports i només una abstenció. Així, els diputats del PSC al Congrés adverteixen que votaran ‘No? En la primera i la segona votació del debat d’investidura de Mariano Rajoy. El debat començarà demà a les 18h, i seguirà dijous a les 9h. Dissabte es produirà la segona votació i Mariano Rajoy en sortirà investit, gràcies al cop d’Estat intern que s’ha viscut al PSOE.
 

En el fons, el sector de Susana Díaz obra d’acord amb la millor tradició de l’Estat i de l’antiga Corona de Castella: voler guanyar aixafant. El rival sempre ha de morir, però a més ho ha de fer aixafat, perquè s’ha de notar qui té la supremacia. Aquest complex s’ha reflectit molt clarament en la negativa de la gestora socialista de permetre el vot lliure dels seus diputats, perquè saben que el que han fet és una barrabassada de la que el partit se’n ressentirà greument, i no volen ser ells sols el que quedin retratats als llibres d’Història de la formació. La resposta de la comissió gestora al PSC ha estat declarar aquest 'No' una “ruptura unilateral de la lleial unitat d'acció”. Ah, quanta por!
 

Publicitat

A Catalunya, el PSC malda per intentar ressorgir de les seves cendres amb una acció heroica que li pot donar rèdits a llarg termini. Iceta és millor estratega que Susana Díaz, però el PSOE sembla obcecat a no entendre de raons. Per altra banda, la setmana vinent sembla ser que començarem a tenir notícies de la nova plataforma d’Ada Colau per articular un nou partit d’esquerres a nivell de Catalunya, una espècie d’En Comú Podem estructurat. El fet no passa desapercebut als despatxos dels partits de l’ecosistema català, i de ben segur que és un dels factors que ha tingut en compte Iceta.
 

D’altra banda, la persecució a les autoritats catalanes prossegueix. Avui Carme Forcadell ha estat formalment imputada i haurà d’asseure’s al banc dels acusats. L’Estat de moment prefereix atacar persones i no institucions. Quan això passi, haurem d’estar ben preparats per afrontar el xoc final de legitimitats que es produirà. El cupaire David Fernández feia referència a l’afer Joan Coma amb un tuit sobre la repressió política que patim, ben representatiu: “Dir “a Mas le falta un fusilamiento” no és delicte sinó opinió política. Dir “per fer truita cal trencar ous” no és gastronomia, és sedició”.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut