Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Dimissions, cessaments, improperis i clavegueres vergonyants

|

- Publicitat -

El govern de Pedro Sánchez ja pot passar a la història per una primera gran ‘gesta’: tenir el ministre més efímer de la història de la democràcia espanyola. Màxim Huerta, el fitxatge més mediàtic de Sánchez, ha durat una setmana, a tot estirar. Aquest matí ens despertàvem amb una informació d’El Confidencial, que deia que Màxim Huerta va haver de pagar 366.000 euros l’any passat per intentar defraudar hisenda. Tot i que ell ha aclarit que es tracta d’una multa només en un litigi amb hisenda del qual se sent “innocent”, ha hagut de plegar. La pressió del PP i Podem ha arribat a bon port en menys d’un dia i Huerta passarà a ser Màxim l’Efímer durant la resta de la seva vida. 

 
Tot i la vergonya majúscula que suposa per Sánchez, que ja es podia imaginar que tard o d’hora el seu mediàtic relliscaria, la seva reacció ja difereix comparada amb la que hauria tingut el PP. Negar-ho tot, enrocar-se i no dimitir en cap cas hauria estat la reacció. I atacar els adversaris acusant-los de quelcom més gros, també. En un dia d’abandonaments precoços i ben ridículs (el seleccionador espanyol Julen Lopetegui ha estat cessat després d’anunciar a dos dies del Mundial que fitxa pel Madrid), també han cabut declaracions d’Arrimadas que freguen la indecència per igual. 
 
La líder de Cs ha afirmat que Catalunya està immersa en una “greu fractura social que pot anar a pitjor, fins a límits inimaginables”. Fa un parell de dies ja albiràvem que a Ciutadans devien estar envejosos per no haver tingut la ocurrència de Josep Borrell primer: “Catalunya està al límit de la confrontació civil”. Les rucades incendiàries continuen. I mentrestant, de manera molt cínica, la mateixa Arrimadas en la mateixa entrevista demana que Torra es posi a “cosir la societat”. Ella, que es dedica a ruixar de benzina la població i declina reunions amb Torra perquè hi ha un llaç groc al Palau de la Generalitat. I tot, perquè creu que això no representa a tothom. Al Palau de la Generalitat també hi ha penjada una bandera d’Espanya, i tampoc representa a tothom. Ni molt menys. 

A tot això, el Parlament belga ha demanat que s'obri una investigació sobre l'espionatge al cotxe de Puigdemont en el seu territori… Les pràctiques de les clavegueres espanyoles comencen a surar a l'estranger. 

Publicitat

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut