Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Diputats de primera i diputats de segona

|

- Publicitat -

Segons l'ambaixada espanyola a Dinamarca, Carles Puigdemont “no té cap prestigi i actua amb molta negligència. No és la persona més adient per donar la seva opinió sobre el moment de Catalunya”. Vaja, si el president de Catalunya no es ningú per parlar de Catalunya, estigui destituït o no pel 155, aleshores no entenem la gènesi de la ràbia de la diplomàcia de l'Estat amb la conferència del president català programada per dilluns a Dinamarca que els anunciàvem ahir.   

Evidentment, Puigdemont és ara l'home més temut per part de l'Estat espanyol. Del “a por ellos” de la policia nacional i la guàrdia civil el primer d'octubre contra els catalans, ara hem passat a l'”a por él”, com deia avui la diputada del PDECAT a Madrid, Míriam Nogueras. La campanya mediàtica perquè el president legítim renunciï s'incrementa, i això, conjuntament amb la pressió indirecta d'ERC pel mateix, fa una barreja molt estranya que se'ns fa difícil d'interpretar.   

Publicitat

L'estratègia republicana sembla donar a entendre que es vol fer una passa enrera per fer-ne dues endavant, però la política comunicativa (i l'escarment judicial) del partit, sovint confusa, sembla indicar que el partit es vulgui encaminar cap a una altra cosa que no acaba de quedar clara. El resultat de tot plegat és que Puigdemont sembla un boig que parla des de l'altra punta del món enviant vídeos com si fos Julian Assange parlant de fer una República de mil maneres possibles a partir d'una investidura que la ciutadania desitja fervorosament però que l'Estat espera per aixafar.   

Si bé és clar que el que no es podia esperar del discurs de Roger Torrent el dia del seu nomenament com a president del Parlament eren proclames republicanes, per donar el gust a l'Estat espanyol d'iniciar un altre serial judicial, sí que ens falta alguna cosa que ens faci seguir-hi creient, seguir pensant que darrere de l'eixamplar la majoria que es diu hi ha la voluntat de fer la República sense fer soroll, i no deixar que l'anhel es dilueixi fins d'aquí uns anys. És per això que és important que Catalunya mantingui el pols fins on pugui per investir el president que ha triat. O és que al Parlament hi ha diputats de primera i de segona com insinua Moncloa quan diu que no permetrà la reelecció de Puigdemont?

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut