Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Duran, sinònim de regeneració democràtica

|

- Publicitat -

Josep Antoni Duran i Lleida s’ha dignat aquest dijous a anar a TV3 per una entrevista per primera vegada en dos anys. Una gesta èpica que li ha costat, però, una estirada d’orelles de la presentadora del programa Els Matins, Lídia Heredia. “Per què ha trigat tant?”, li ha dit ella. “Oi que vostès tenen llibertat d’expressió? Doncs jo la tinc d’administrar [les entrevistes]”. També s’ha fet l’interessant dient que això “va en funció del tracte amb els mitjans, un té simpatia per una o altra tele”.

El líder d’Unió, impassible al pas del temps i a l’evolució de les preocupacions de la societat, ha continuat amb l’actitud arrogant de sempre per plantar cara a l’entrevistadora. També ha rebutjat, com sempre, la independència i ha insistit a demanar una ponència a la comissió constitucional per incloure una disposició addicional en la Carta Magna de 1978. Totes les reivindicacions i mobilitzacions, reduïdes a tres o quatre línies extra a la Constitució que seran ignorades fàcilment pels governs espanyols pels segles dels segles. La proposta d’UDC no es mou, tot i l’‘èxit’ que els va portar en les eleccions del 27S.

Publicitat

Duran, que vol donar la imatge de polític a qui se’l rifen els mitjans, encara haurà de donar gràcies per tenir cobertura mediàtica important durant la campanya electoral, ja que pel repartiment de temps tindrà força minuts als telenotícies. De fet, també tindrà veu als debats que se celebraran. El primer, ja ha tingut lloc aquest dimecres davant estudiants a la UPF amb segones espases de totes les formacions. Entre ells, només ha destacat Joan Tardà (ERC), que ha aixafat la resta de candidats amb un to molt més espontani. Pel pes que encara ocupa UDC al Congrés, doncs, també hi havia un representant democristià. En concret, el número 4 per Barcelona, Toni Picó, que va fer un paper discret però va haver d’afrontar la pregunta més difícil en l’apartat de preguntes del públic: “Quina regeneració democràtica aporta el vostre cap de llista?”. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut