Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El volcà que esclata

|

- Publicitat -

A Madrid estan tant desesperats que ja no saben què dir per fer veure que ho tenen tot controlat, i que el Procés segueix essent una cop de caloret. La qüestió és que ara mateix confien que la cosa es tornarà a esberlar perquè la unitat és feble, que des d’aquí no som capaços d’arribar més enllà d’enllà, i que la gent ja se n’ha cansat. El Procés, senyors, està mort. Ho ha certificat Iniciativa per Catalunya-EUiA (!), i la plana major del PP i el PSOE, a més del cercle mediàtic cavernari.
 

I per què fan esclatar volcans si el Procés ha occit? El PP català ha fet circular una imatge partida per internet on l’usuari ha de triar entre l’esclat d’un volcà (independència) o una carretera asfaltada que no mostra on va (“en la buena dirección, eslògan del PP”). Per què es prenen tantes molèsties ara que estan entretinguts amb Albert Rivera o Bárcenas? Perquè segueix havent-hi una por latent. Molts mitjans han intentat restar importància al preacord, però el fet és que ja no saben que dir per espantar, la imaginació s’acaba i es torna a recórrer als arguments clàssics.
 

Publicitat

Entre aquestes persones, ahir Miquel Iceta tornava a treure el 6 d’octubre. Aquí ja en vam parlar quan la caverna el va mencionar intencionadament fa uns mesos enrere. De debò que la primera cosa que li ve al cap quan se li anomena el preacord és el 6 d’octubre de 1934? No és capaç de visualitzar la imatge de dirigents o de pobles que han aconseguit canviar el signe desfavorable del seu destí? De debò el Sr. Iceta, que ja havia comparat plebiscitàries amb nazisme, contempla i somnia abans en la presó pel Govern de la Generalitat com a imatge similar a la de 1934 –malgrat han passat 80 anys (!)-, abans que l’ingrés a un centre penitenciar dels seus companys de partit, Bustos o Daniel Fernández?
 

El dia D+1, la lava enterrarà molts desitjos ponent enllà.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut