Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Elisenda Paluzie s’enduu la victòria als comicis de l’ANC més il·legítims

|

- Publicitat -

Després de carregar-se el principal aspirant a la presidència de l’ANC, Antonio Baños, amb una maniobra bastant barroera i sectària per part de l’actual nucli dur de l’entitat, l’Assemblea ha disputat avui la batalla entre els teòrics dos fronts el de David Minoves i el d’Adrià Alsina (a qui moltes veus situen com un dels grans culpables de l’exclusió de Baños), i la victòria ha estat per… Elisenda Paluzie. L’economista, a més, ha guanyat arrasant amb una diferència de 2.000 vots respecte el segon classificat, l’amic Joan Canadell.
 

Paluzie, doncs, que a priori no tenia pensat aspirar a la presidència, es trobarà aquesta setmana, fins que el nou secretariat no es reuneixi per escollir la presidència de l’entitat, amb el dilema de si fa o no fa el pas. David Minoves i Adrià Alsina, per aquest ordre han quedat a pocs vots de diferència, ja en cinquena i sisena posició. Sembla que el tauler s’obrirà i que si Paluzie renuncia a la presidència, hi haurà més gent que hi pugui optar.
 

Publicitat

Qui finalment guanyi, creiem que té el deure de reformar els estatuts de l’entitat, que no reflecteixen en cap cas els valors que l’entitat vol promoure per a una nova República. Veurem qui surt ungit en aquesta espècie de conclau vaticà la setmana vinent, però el lògic seria que fos Elisenda Paluzie qui sortís escollida. 2.000 vots de diferència és una victòria absolutament més contundent que la victòria justeta que va obtenir LIz Castro sobre Jordi Sànchez en les darreres votacions, i que donava peu a una disputa entre iguals. Ara, però, l’ANC queda a l’espera del que digui Paluzie, el dia que els carrers de Barcelona s’han tornat a omplir de paraigües de manifestants que, malgrat les condicions climatològiques adverses han sortit al carrer com cargols a defensar l’escola catalana i el model d’immersió lingüística.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut