Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Els que viviu fora també sou importants!

|

- Publicitat -

Quan falten cinc mesos justos pel 27-S, els preparatius pel plebiscit ja fa setmanes que han començat. Una de les coses que s'han de fer amb més antelació és incentivar a la participació dels catalans que viuen a l'estranger, així que tant l'ANC com el govern ja fan circular des de fa temps informació sobre els tràmits que han de fer els emigrants. La importància que tindrà cada vot és tanta, que aquest diumenge s'ha difós un missatge que el mateix Artur Mas ha fet per estimular-los a fer les gestions per participar del que ha de ser un referèndum sobre la independència.

“Aquesta vegada ens juguem el ser o no ser”, els ha dit el president. “El 27-S tenim el repte més transcendental de la història”, va dir Carme Forcadell el divendres al Palau Sant Jordi. Tothom, excepte els catalans que viuen a la resta d'Espanya (que encara tenen temps material de tornar-se a empadronar a Catalunya si volen votar), està cridat a superar aquest repte. Els que viuen al Principat i estan segurament més atents al dia a dia del procés són els encarregats de recordar-los que d'aquí a cinc mesos tenen una cita: estan cridats a canviar el rumb del país. Segur que la majoria dels lectors que llegeixin aquest article tenen algú a l'estranger: ara és l'hora d'instar-los a fer els tràmits per poder votar.

Publicitat

Les paraules de Mas i Forcadell són grans proclames que ens haurien de posar la pell de gallina, però la sensació encara no és d'estar davant d'un referèndum d'autodeterminació, perquè els tant extenuants com estèrils comentaris entre CiU i ERC mostrant-se recelosos l'un de l'altre ja cansen. Josep Rull ha volgut posar punt i final a l'últim foc que va obrir el mateix Mas aquesta setmana i sant tornem-hi. Cicle tancat, esperant reobrir-se en qualsevol moment. Convergents i republicans perden els vots ells sols, però per sort pel sobiranisme hi ha un tercer partit que els pescarà. Falten només cinc mesos. Després de les eleccions municipals sí que ningú tindrà excusa per unir-se (o no) al full de ruta i per aparcar les diferències i fer pinya. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut