Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Enèsim sainet descafeïnat processista… L’últim?

|

- Publicitat -

L’enèsim sainet independentista encara s’allargassa a mitjans de comunicació, tertúlies diverses i xarxes socials. La CUP continua assenyalant els Mossos d’Esquadra com un dels seus enemics i, per extensió, enemics del procés. Els sis diputats que ahir van estripar fotos del Rei van arribar a dir, en boca de Mireia Vehí, que “ni el govern espanyol ni la conselleria d’Interior aturaran el referèndum, nosaltres no farem un pas enrere”.

El comentari donava a entendre que es posava a tots dos al mateix nivell, i que el departament de Jordi Jané podia posar pals a les rodes al plebiscit. Ara bé, qui està més a prop de fer saltar pels aires el referèndum: Jordi Jané o la CUP, amb la seva amenaça que les detencions d’aquesta setmana seran un “element” a tenir en compte per totes les negociacions amb Junts pel Sí a partir d’ara, pressupostos inclosos?

Publicitat

La indignació cupaire amb els Mossos ha arribat més lluny aquesta vegada que amb la detenció de Montserrat Venturós el mes passat, potser per reiteració, potser perquè es tractava de tres persones en lloc d’una –avui ha estat la policia nacional qui ha detingut les dues acusades restants pel mateix tema, mentre eren a un autocar camí de Madrid per donar suport als tres primers detinguts que avui declaraven a l’Audiència Nacional—.

Durant aquesta matinada, a més, han aparegut pintades anònimes a seus convergents amenaçant de mort Jordi Jané i Marta Pascal i també amenaçant de no aprovar els pressupostos. Tot plegat ha generat una explosió sobtada i renovada d’odi i tensions entre cupaires, convergents i independentistes en general. El dia de la marmota, el hàmster, el bucle… Se li pot dir com es vulgui, però el serial policial a aquestes alçades ja és de vergonya. Sort que tot apunta que el debat és tan de baixa estofa i suat que anirà morint… Se suposa… 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut