Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

És a la via… 3; intersecció de sentit giratori obligatori

|

- Publicitat -

Mas planta Soraya en un sopar de Foment del Treball. Desavinences protocol·làries sobre qui havia d’ostentar el màxim rang en l’esdeveniment. El govern hi ha enviat el conseller Puig, que ha parlat d’estructures d’Estat. Soraya, al seu torn, ha posat el play al discurs del “juntos sumamos”. Una nova desavinença més, que en aquest cas deixava en segon pla la proposta de Juan Rosell, president de la CEOE, que demana l’acomiadament lliure durant el primer any de contracte. Una notícia indignant i enervant, doncs queda palès que la patronal espanyola enlloc de treballar per afavorir la contractació, només es preocupa de facilitar cada vegada més els acomiadaments. Només els interessa fomentar el fora a la gent més fàcil i ràpidament, per entendre’ns.
 

 Des de Madrid, Duran i Lleida, com en Guifré comentava ahir, segueix amb la seva campanya d’autodestrucció. Avui, Duran afegia a tot el que va dir ahir que UDC se sentiria incòmode anant a unes plebiscitàries amb una CDC defensant la independència. Si les súpliques a Rajoy no fan efecte, què defensaran? Té realment el suport del seu partit? Duran també es queixava de que ningú li ha fet arribar oficialment l’informe dels greuges que ha elaborat el govern català. Que essent el president de la comissió bilateral, no només se n’ha assabentat per la premsa, sinó que a més no li han demanat la opinió. Aquest seria en resum el retret. Bé, en aquest cas hauria de demanar les explicacions pertinents als membres del seu partit que té al govern, començant per la vice-presidenta.
 

Publicitat

La millor intervenció del dia és però per Elena Valenciano, la número 2 del PSOE. Vegin la pastanaga davant de l’ase en estat pur: segons diu, hem de propiciar durant els dos propers anys de curs polític una reforma constitucional, per poder arribar a una comissió i aleshores decidir a veure què podem fer per trobar un encaix bo per a Catalunya. O sigui, de proposta no en tenen cap; del que es tracta és intentar introduir en el pensament col·lectiu la necessitat d’embrancar-se en una reforma constitucional per trobar no se sap quina solució, perdre dos anys de pas i a veure si baixa el soufflé i per casualitat guanyen les eleccions, i després que tot Espanya voti aquesta reforma, perquè la sobirania espanyola no es pot fragmentar.
 

Malgrat l’esforç i la dedicació d’aquestes persones, a més de les aportacions d’Aznar “el desfalc del nacionalisme català” o de Celia Villalobos “els catalans seran emigrants il·legals a Europa”, l’Òscar al millor actor protagonista se l’emporta José Antonio Blázquez, l’home que “ha patentat” l’estelada. I amb vacil·lació inclosa: “tothom qui vulgui fer servir l’estelada haurà de passar per caixa. Inclosos els ajuntaments”. Ah! Impressionant! De debò es pensa que algú anirà a pagar-li res per fer servir una bandera que té més de cent anys? Què significa aquesta presa de pèl? Realment es creuen que ara segrestaran l’estelada i de pas s’acabarà el procés? Vagi-se’n a parir panteres, apreciat senyor.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut