Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Espanya apunyala la sobirania de Catalunya a marxes forçades

|

- Publicitat -

L’últim dia en el qual es poden publicar de manera legal enquestes, hem viscut un veritable allau de sondejos i prospeccions com mai els havíem vist. Diaris digitals, diaris en paper… gairebé tothom porta en portada la seva enquesta. I què diuen aquestes enquestes? Que els independentistes patiran. La majoria dels 68 escons no està clara, ja que sembla ser que Inés Arrimadas s’inflarà força a vots, de l’àrea metropolitana principalment. Així, trobaran sondejos que donen la majoria independentista i d’altres que no. Prenguin-s’ho amb calma i estiguin preparats per tot.
 

A un dia de l’inici de la recta final de campanya, amb els actes centrals dels partits a punt pel cap de setmana, l’Estat espanyol apura el temps legal que s’ha donat per apunyalar Catalunya per l’esquena, i avui el consell de ministres ha anunciat les següents mesures:
 

Publicitat

-Extinció del Diplocat
-Esquinçament de l’Agència Tributària Catalana
-Es retira el recurs de la Generalitat contra el retorn d’obres a Sixena
-El TC suspèn cautelarment la llei catalana de Comerç, Serveis i Fires
 

Tot això, com saben, s’ha de sumar a les actuacions que s’han derivat de la destitució de l’autogovern, l’empresonament de polítics i societat civil, l’ocupació militar a Tarragona, etcètera, etcètera. Cal que ho tinguin present i que aquest poble s'alci i es rebel·li. Mariano Rajoy responia a la gran polèmica del final de setmana que havia originat Miquel Iceta dient que proposaria d’indultar els presos polítics catalans al Govern espanyol si era investit president. El cap de l’executiu espanyol s’hi ha negat completament. 
 

Iceta ha jugat amb els presos polítics aplicant el màxim grau de cinisme possible, i avui s’ha fet ostensiblement enrere quan ha vist, espantat, les portades dels diaris espanyols, i ha rebut la trucada de Pedro Sánchez. Quina vergonya de polític de l’establishment, es nota que no ha fet absolutment res més a la seva vida. A Catalunya ja n’estem farts de polítics que s’arrosseguen durant dècades com cucs pel rastre babós que desprèn l’elit oligàrquica epsdanyola.
 

Iceta no sumarà ni amb Arrimadas ni amb Albiol, perquè no obtindran prous escons, però tampoc ho farà amb ERC, que no voldrà. El PSC tampoc vol pactar amb independentistes, com tampoc  ERC amb unionistes. Només Xavier Domènech defensa un tripartit clàssic que sembla que artimèticament no serà possible. És probable que els comuns hagin de fer servir la clau que tant ostenten, i ja saben com va acabar el darrer que va flirtejar amb la sort. Carod Rovira es va començar a cavar la tomba política el dia que va fanfarronejar de tenir una clau, mostrant-la físicament.
 

Què faran els comuns arribat el cas? No volen pactar amb ningú que hagi fet retallades, ubicant la força de Puigdemont en el clàssic eix de la dreta de Convergència i Unió, com també sentíem ahir a Arrimadas, però la veritat és que la llista del president poc té a veure amb la Convergència i Unió de la qual trobem alguns membres amb el seu estimat PSC. Domènech diu que no acceptarà unes noves eleccions, així que veurem quin discurs fa si els independentistes no arriben als 68 escons. Ja ho veuen, tenir la clau no és tant fàcil com utilitzar-la.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut