Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Espanya presenta els pressupostos de la independència

|

- Publicitat -

Probablement a algú li hagi passat desapercebut amb tot el que ha passat aquesta setmana que l’Estat espanyol ja ha presentat els pressupostos per a l’any 2015. La gran notícia és l’espectacular caiguda de les inversions a Catalunya. Els sona? Catalunya contribueix amb el 19% del PIB total de l’Estat per a que la maquinària estatal funcioni; però enguany l’Estat ha decidit retornar-nos el percentatge més baix dels darrers 17 anys: un 9,5%. O sigui, el 50% menys del que ens correspon rebre en inversions. Això es tradueix en rebre 141,63€ per persona quan la mitjana estatal és de 243,65€. Podran deduir on van a parar els diners que compensen la mitjana. Per cert, la demarcació de Girona és la més infrafinançada de l’Estat: 70,30€ per persona.
 

Espanya fa temps que s’ensuma que Catalunya acabarà marxant d’una manera o altra. La unitat i la determinació catalana s’ha mantingut intacta malgrat els terratrèmols interns i els atacs mesetaris, i aquesta setmana s’ha superat una veritable prova de foc. La coherència espanyola, molt allunyada de les falses promeses britàniques o la seducció canadenca, prefereix treure el fuet en lloc de pagar els deutes que ha contret amb nosaltres i donar-nos un finançament extra per mirar de retenir-nos.
 

Publicitat

Vivim en un Estat on tot es basa en guanyar o perdre. No hi ha mitges tintes. O Espanya guanya de forma abassegadora i humiliant, o bé tot el contrari. Aquí no es cedeix res, i en un moment en el qual els principis –aquests- prevalen, Espanya no canviarà la seva manera de ser per cedir una quantitat de diners que serveixi per contribuir a finançar un nou Estat. Ha arribat el moment que veiem el rostre real que s’ha amagat rere les caretes dels dirigents estatals durant tots aquests anys de suposada democràcia. Espanya ja ha descomptat Catalunya dels seus pressupostos? Vostès decideixen.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut