Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Estan disposats a dir No a una ‘simple’ xerrada al Senat?

|

- Publicitat -

El TSJC ha empès avui Carme Forcadell un pas més cap a la inhabilitació rebutjant el recurs d’ella i els altres tres membres de la mesa del Parlament de Junts pel Sí. Així, la querella de la fiscalia continua i ja s’albira que tot acabarà en sentència condemnatòria. A la interlocutòria el tribunal diu que permetent les dues votacions sobre el referèndum l’octubre passat, Forcadell, Corominas, Simó i Barrufet van incórrer en una “infracció intencionada, patent i clamorosa”.

Quina casualitat, però, que Joan Josep Nuet, havent-se posicionat també a favor de la votació, queda exclòs de la querella. I per què? Segons el TSJC, l’orientació del seu vot deixava clar un “acatament a l’alt tribunal”. És a dir, els jutges donen cobertura a la discriminació per ideologia (Nuet no és independentista) que va practicar la fiscalia amb la querella. En qualsevol cas, l’únic dubte sobre la sentència del tribunal és si arribarà abans o després de la condemna per la primera querella que ja pesa sobre Forcadell…

Publicitat

I mentre la vida segueix igual als tribunals, el govern català ha premut l’accelerador en la pugna per qui queda més dialogant de portes enfora –encara que ningú estigui dialogant i tothom estigui preparant subterràniament la fase final del xoc–. Carles Puigdemont i Oriol Junqueras han publicat aquest dilluns un article a El País on demanen nítidament negociació sobre el referèndum a Mariano Rajoy. I li posen l’exemple d’Escòcia. L’executiu del PP ja ha lamentat la carta i rebutjat el prec.

A banda, el mateix Puigdemont ha demanat fer una conferència al Senat sobre “el referèndum català” el dia després de Sant Jordi perquè no veu un lloc millor per dialogar. Dimarts vinent la cambra alta espanyola decidirà si ho accepta. Tindran valor de dir que no una altra vegada? Segur que voldran continuar acumulant cops de porta, ara que alguns a Europa comencen tímidament a assenyalar la posició intransigent de l’Estat?

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut