Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Del primer al darrer alè

|

- Publicitat -

No cal que ens anem al 1714 per entendre que hi hagi tanta gent que sigui independentista, sobretot quan parlem de persones que van passar la seva infància patint dues dictadures, com va ser el cas de Jordi Carbonell, el mític dirigent d’ERC i referent en el camp de la filologia catalana i els estudis de país. Ahir traspassava als 92 anys després d’una vida dedicada a la lluita independentista, amb el mateix ànim que nosaltres hem reprès avui la lluita: el de construir un país millor, una República lliure on no hàgim de dependre de les decisions d’un Estat que encara dóna cobertura al feixisme.
 

Carbonell, com tants d’altres pels qui hem tingut un record en aquest espai, no podrà veure l’anhelada independència. El seu cos ja no ha pogut aguantar més el desig, però nosaltres en recollim la flama. El veterà activista patriòtic marxa amb l’estima del gruix del catalanisme avui convertit en un independentisme que tots volem efímer, fins la consecució dels nostres objectius. Aquest és el repte que ens hem marcat com a societat i poc a poc anem traçant el camí per arribar-hi.
 

Publicitat

No oblidem que més enllà de les picabaralles internes en el sí de l’independentisme, l’enemic segueix estant a l’altra banda del riu Ebre: el mateix Estat espanyol de sempre que avui amenaça l’expresident de la Generalitat Artur Mas amb 1’ anys d’inhabilitació per haver organitzat una consulta (el 9N) de costellada que va suposar un èxit absolutament rotund, tot enervant un Estat que es va veure indefens per la impossibilitat de treure els tancs i espantar-nos novament. Aquesta és la diferència entre els temps de Jordi Carbonell i el nostre: abans la resposta era armada, avui només es tracta de combatre una cohort de jutges teledirigits per un govern antidemocràtic que res podran fer quan fem el pas. I, al final, només dependrà de nosaltres. És per això que Carbonell va deixar-nos la consigna “que la prudència no ens faci traïdors”. Anem-hi!
 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut