Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Garcia Albiol humilia el PSC mentre es carrega el govern de Dolors Sabater a Badalona

|

- Publicitat -

El líder del PP català, i del mateix partit a la ciutat de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha fet –ell sí- una jugada mestra que, en certa manera, el rellança a Badalona. Amb un PP amb només quatre diputats al Parlament i el seu líder amb un peu a fora, a Albiol només li quedava assegurar-se la continuïtat a Badalona on ja estava mig desconnectat i preparat per cedir el relleu.
 

Però com veuen, la política dona moltes voltes i ara mateix qui mana al bloc monàrquic al Parlament és Inés Arrimadas. I Albiol s'ha sabut reservar la carta badalonina. Efectivament, el PP ha avalat la moció de censura que ha presentat el PSC, i els socialistes han caigut de quatre potes a la trampa. El resultat: 3 regidors del PSC, avalats pels 10 del PP i un de Ciutadans, s’encarregaran de governar una ciutat de gairebé 220.000 persones.
 

Publicitat

La vergonya i el ridícul que fa el PSC a Badalona és monumental. Sense programa polític, els tres regidors, joves, de la formació fan un flac favor al jovent que vol créixer i fer-se valer com a actor dins dels partits polítics. Qui confiarà en els joves si quan se’ls cedeix el poder prenen decisions que destrossen el partit? Afortunadament no tots són iguals, és clar. El PP no entrarà al govern de l’antiga Baetulo, però no farà falta.
 

Just quan s’havia de votar la moció de censura, Albiol ha pres la paraula per posicionar el seu grup i, contra tot pronòstic ha dit que un govern amb tres regidors no s’aguantava, i que el seu partit no estava en condicions de donar-hi suport. Amb totes les càmeres de televisió possibles mirant, el líder popular ha fet completat la jugada demanant un recés de 15 minuts per rumiar-s’ho. S’ha muntat un rebombori, i al tornar ha votat que sí a la moció de censura. Albiol ha fet el que ha volgut amb Álex Pastor, i després s’hi ha pixat. Dues hores després de prendre possessió del càrrec, sense cap emoció en l’ambient, Albiol ja donava la primera ordre via twitter: que el nou alcalde retiri la pancarta de suport als presos polítics. I així queda Badalona i el PSC, obrint les portes al PP més racista i ultra dretà del país.
 

Sobre els presos polítics, la justícia espanyola ha bloquejat la petició de Bèlgica de fer declarar el jutge Llarena, i no sabem què passa aleshores. El president Quim Torra ha fet arribar una carta signada per ell, Puigdemont i Mas demanant diàleg al rei, i mentrestant el seu equip i el de Pedro Sánchez han acordat que la reunió entre els dos presidents es produeixi el 9 de juliol. Hi haurà molta expectació, però la reunió servirà per ben poca cosa, perquè Espanya no té cap motivació, res que l’empenyi a negociar ni el dret a l’autodeterminació de Catalunya ni res.
 

Catalunya va perdre la iniciativa el 10 d’octubre, i va fugir corrents el 27 de setembre. Aquesta és la realitat més freda que hem d’assumir per tornar a renéixer d’una altra manera, i amb més força que mai. Ens calen més governs amb Dolors Sabaters que siguin capaces de conciliar posicions properes a l’independentisme i anar-les arrossegant cap a postulats per la llibertat, però a Badalona caldrà esperar almenys 9 mesos per tornar-ho a intentar.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut