Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Hem d’esperar que la llotja del Bernabéu s’acabi d’esfondrar?

|

- Publicitat -

Poc a poc, la llotja del Bernabéu es va esfondrant. Si ahir coneixíem la detenció del successor d’Esperanza Aguirre a la presidència de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, i també les imputacions del director i president de La Razón, avui hem vist com la Guardia Civil registrava seus de les potents empreses OHL i Indra. Tot, per buscar proves per demostrar que van finançar il·legalment la campanya electoral del PP en les eleccions autonòmiques de 2011 a Madrid.

A més, avui hem descobert més detalls sobre les investigacions judicials a Francisco Marhuenda i Ignacio Casals. Resulta que han pressionat reiteradament la presidenta actual de la comunitat madrilenya, Cristina Cifuentes, perquè no aixequés la catifa destapant possibles irregularitats en l’empresa Canal de Isabel II. Fins al punt d’inventar-se notícies desprestigiant-la per fer-li posar la por al cos. I fins al punt de parlar d’ella com a ‘puta’ i ‘zorra’ en converses telefòniques entre ells. L’objectiu era encobrir acèrrimament un presumpte empresari corrupte que havia tingut tractes amb el PP.

Publicitat

Tot això, el dia que Esperanza Aguirre, cada vegada més acorralada, ha anat a declarar com a testimoni en el judici del cas Gürtel. A la sortida, ha ploriquejat davant dels mitjans de comunicació per defensar González. Un fet que ha succeït dos dies després que es conegui que Mariano Rajoy haurà de declarar també com a testimoni en el mateix judici. Tota l’estructura del palco del Bernabéu ha patit una gran sacsejada. L’enèsima sacsejada. Però això és només part d’un procés molt llarg, que de moment ni tan sols ha fet que el PP perdi el control de la Moncloa.

Val la pena esperar que s’acabi d’esfondrar tot aquest sistema tan podrit?Perquè caigui del tot els de Rajoy haurien de deixar de governar, i l’alternativa no ha de ser el PSOE. Tant uns com altres a l’executiu controlen el poder judicial i, així, eviten estirar de la ‘branqueta’ –com deia Pujol– fins i tot amb el contrincant. No sigui que ells també caiguin. I perquè els dos partits s’esfondrin, quants anys o dècades haurem d’esperar? No val la pena esperar a Godot. El canvi a l’Estat no se’l pot creure ningú.

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut