Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Herois de l’Espanya contemporània

|

- Publicitat -

Cristóbal Montoro: “L'estat pagarà molt aviat els diners que esperen les farmàcies”. El ministre d'hisenda s'infla com un gall dindi per remarcar que és Espanya qui pagarà el deute de l'Administració a les farmàcies. L'estat, que deu milers de milions d'euros a la Generalitat -cada any més-, treu pit quan compleix les obligacions -encara que ho fa amb retard. L'estat, que ha despilfarrat milers de milions d'euros en construccions faraòniques, que ha usat trenta mil milions d'euros de la Unió Europea -que endeutarà el territori durant dècades- per salvar bancs, i que ha invertit sense efecte part dels impostos de les comunitats riques en les pobres per intentar-les canviar, es creix quan fa un pagament esperat. És com aquell treballador mandrós que fa saber a tota l'empresa cada mínim esforç que fa. El govern Rajoy continua amb l'estratègia de deixar en evidència matusserament que Catalunya no pot sobreviure sola. Gràcies, senyor Montoro.

Carme Chacón: “Els catalans ja tenen dret a decidir cada vegada que voten”. L'exministra es vanta que el sistema ja atorga de democràcia suficient als catalans, malgrat que més d'un milió i mig de persones al Principat no semblaven pensar el mateix el passat 11 de setembre. Chacón s'escuda en les eleccions, però no aclara què passa si el poble atorga majoria a uns partits que volen convocar un referèdum d'autodeterminació. És a dir, la gent pot votar, però en el fons no té cap trascendència allò que votin. “La resposta socialista al desafiament sobiranista ha de ser la mateixa que es va donar al pla Ibarretxe”, també ha dit. L'esperit renovador de Chacón. Gràcies, senyora Chacón. 

Publicitat

José María Aznar: “Hem d'anar en compte de no perdre allò que vam guanyar”. Aznar encara creu que la seva etapa al govern espanyol és tan exitosa com va fer creure a la ciutadania, tot i que ara estiguem patint-ne les conseqüències. L'expresident del govern es penja medalles una vegada més pel suposat èxit del pacte antiterrorista i proposa fer un cordó santitari semblant per fer front a l'independentisme. Per salvar la pàtria. “Cal tallar, escurçar i guanyar” el sobiranisme “amb totes les seves conseqüències”, ha afirmat. Gràcies, senyor Aznar.

Tot això, és un dia normal i corrent a la política espanyola.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut