Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Hola, sóc la teva abstenció!

|

- Publicitat -

Ah! Com hem xalat avui amb el dia post Espanya, per així anomenar-lo. Sense dubte, una de les imatges del dia va ser l’encaixada de mans entre Susana Díaz i Mariano Rajoy, que tots els diaris han posat en portada, i un tuitaire comentava així: “hola Mariano, soy tu abstención”. Genial, com si fos una aparició fantasmagòrica, o angelical de les que tenen al PP. El somriure de complicitat de Díaz encaixant amb Rajoy deia moltes coses, rest in Peace, PSOE!
 

José Manuel García Margallo, el ministre d’Exteriors espanyol que tracta més amb Catalunya que qualsevol altre ha estat entrevistat per Mònica Terribas aquest matí a Catalunya Ràdio i ha deixat anar tota la bateria d’arguments pels quals l’Estat que representa no permetrà un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Un dels més brillants, i també tronats, ha estat quan ha dit que “es podria arribar a parlar de Catalunya com a 'nació cultural o històrica”. Sublim, ja no saben què dir per enganyar el personal. Si la gallina canta com un gall, camina com un gall, i fa com un gall, potser és que aleshores és un gall. Si Catalunya és una Nació cultural, i històrica, potser es perquè és una Nació, oi?
 

Publicitat

Jo he plorat d’emoció al sentir d’un ministre espanyol que “es podria arribar a parlar…” d’això, després de 40 anys de transició suposadament democràtica. Uau, quin avenç! L’avançada democràcia espanyola no té res a veure amb la que impera al Regne Unit ara mateix. Avui ha comparegut Nicola Sturgeon per anunciar que iniciarà els tràmits per celebrar el segon referèndum d’independència. Que després del referèndum del Brexit, on Escòcia va votar a favor de restar a la Unió Europea es donen les circumstàncies especials que avalen emprendre altre cop la via referendària. La primera ministra escocesa es marca de termini els dos anys que té el Regne Unit per abandonar la Unió Europea. Veurem com reacciona Westminster a aquest desafiament.
 

La democràcia sembla que tampoc passa per les seves millors hores a Badalona, on després d el’espectacle d’aquests dies, el Partit Popular d’Albiol va denunciar el govern badaloní per haver obert finalment el consistori. L’enrenou ha estat considerable segurament perquè el consistori del Barcelonès en va fer bandera, perquè d’ajuntaments que van obrir ahir n’hi havia uns quants de catalans i també de bascos. Malauradament, la legislació i la justícia espanyola prefereix carregar contra ajuntaments democràtics abans que contra els feixistes que van sortir, com cada any (!) a passejar el pollastre proferint amenaces de mort a tort i a dret. Visca Espanya!

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut