Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

I després els nazis som nosaltres

|

- Publicitat -

Encara no són independentistes?
 

L’Assemblea Nacional Catalana ha encetat la revolta democràtica per la independència. Carme Forcadell ha afirmat que si no hi arribem, la responsabilitat serà únicament nostra. Consulta o DUI serà l’objectiu per aquest 2014. I la independència és solament l’eina amb la qual volem iniciar la construcció d’un país de primera, i un futur millor. També per a tots aquells que somniem en la llibertat. Els arguments i el recolzament majoritari de la societat, seran les claus de la nostra victòria.
 

Publicitat

L’ANC és una entitat pacífica i democràtica. El més important però, es que és una entitat sorgida de la societat civil, és a dir, sorgida de nosaltres mateixos. Tots fem l’ANC, tots construïm, compartim i lluitem pels objectius que la nostra organització defensa. Aquests son els suports que té el president de la Generalitat, Esquerra Republicana, la CUP, i tots aquells partits polítics que vulguin la llibertat.
 

I què en pensen des de l’altra riba de l’Ebre? L’altre dia Esperanza Aguirre deia que els assassins i els terroristes eren la gent que donava suport a Mas, i es preguntava si Mas podia estar-ne orgullós. Era una referència a ETA i al procés de pau basc, que comença a emmirallar-se en el pacifisme del procés català, com a via òptima per defensar la independència d’Euskadi. I encara més: després de què els ex-presos d’ETA hagin vist altre cop frustrada la seva llibertat a manifestar-se –si els feixistes es poden manifestar amb total llibertat quan volen, aleshores ho pot fer qualsevol-, l’immobilisme espanyol més ranci ha provocat la primera reacció unitària nacional de tota la societat basca –no s’inclouen els d’obediència espanyola, PPE i PSE- en una manifestació alternativa que serà absolutament molt més multitudinària que la que estava prevista. Per tant, Espanya haurà aconseguit tot el contrari del que pretenia: un efecte multiplicador de la manifestació inicial, i un pas més d’Euskadi cap a la plena sobirania.
 

I per acabar-ho d’adobar, apareix la Fundación Francisco Franco (!) demanant la il·legalització de les associacions que treballen per la memòria històrica perquè son “revengistes”, falten el respecte al dictador titllant-lo “d’assassí despietat”, i no han estat capaces de condemnar els règims dictatorials de fora de l’Estat espanyol (?).
 

Encara no són independentistes? Tenen fins al 9 de novembre per fer-se’n.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut