Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Jugant amb la violència per liquidar el procés

|

- Publicitat -
La fiscalia ha presentat avui la querella contra Carme Forcadell i els altres tres membres de Junts pel Sí per haver permès votar, l'octubre passat, dues mocions al Parlament instant el govern a fer el referèndum peti qui peti no més enllà d'aquest setembre. Es tracta del segon procés que la fiscalia obre contra la presidenta del Parlament. La judicialització del procés es fa més complexa, l'Estat obre encara més per prémer el botó vermell quan interessi, tot i que la justícia té un temps de reacció força dolent.
L'episodi d'avui ha merescut una comparació amb el 23F per part del diputat de Junts pel Sí Jordi Turull, cosa que ha desfermat la ira de Ciutadanos i el PP, sense massa encert, però. El número 2 d'Inés Arrimadas, Carlos Carrizosa, ha volgut donar suport a la Fiscalia, però l'ha desprestigiat més titubejant quan ho ha fet: “La fiscalia és un òrgan… Mm… És un òrgan indepen… independent del Tribunal Constitucional”. Part de la bancada independentista ha esclafit a riure, amb un Jordi Turull eufòric aplaudint i fins i tot alguns diputats taronja somrient al paper galdós del seu portaveu.

Encara més trist ha estat el paper d'Albiol, que ha titllat les paraules de Turull d'“aberració democràtica”. I les seves comparacions constants entre els independentistes i els nazis o el totalitarismes? Impunitat absoluta. Tot i això, el més greu ha vingut uns segons després, perquè ha alertat d’un possible “conflicte social al carrer”. Què insinua? Que per culpa del procés pot haver-hi violència? Ah! L'estratègia de tacar de violència un moviment eminentment pacífic que va començar la fiscal Magaldi amb la seva roda de premsa. La premsa de Madrid i opinadors de tot tipus ja s'han preocupat per expandir aquesta imatge, i ara Albiol hi contribueix més.

 És clar: durant cinc anys ho han provat tot i no han aconseguit aturar l'independentisme de cap manera. Només els queda intentar forçar l'error majúscul que suposaria l'aparició de l'element de la violència, el conflicte físic. Saben que és l'última carta abans que siguin ells qui hagin de recórrer a la força per aturar el referèndum.

Publicitat
Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut