Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La ‘inútil’ Via Catalana

|

- Publicitat -

La independència catalana no es produirà mai” – Portaveu del Congrés del PP, Alfonso Alonso.

El dret a secessió no existeix, no és a cap Constitució” – Presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre.

Publicitat

Hi ha coses innegociables com la unitat d'Espanya” – Presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho.

Després d'aquestes afirmacions tan contundents d'aquesta setmana, tan propenses al diàleg que Mariano Rajoy ha promès a Artur Mas, no hi ha dubte: la Via Catalana va ser inútil, ja que el seu objectiu, la independència de Catalunya, no és possible. A això se li ha de sumar la impossibilitat, segons diverses fonts, de continuar sent part de la Unió Europea en cas de separació. I en cas que algun país se li passi pel cap fer un gest cap a Catalunya, la diplomàcia espanyola extorsionarà fins allà on pugui, com ha passat amb els posicionaments de Letònia i Lituània dels últims dies.

En efecte, estem davant d'una contraofensiva dels sectors contraris a la independència després de veure's impressionats per la mobilització de l'Onze de Setembre. Parlen els mitjans de comunicació, parlen els polítics, parlen els opinadors… Parlen tots menys la majoria silenciosa catalana, que fa honor al seu nom, i la immensa majoria silenciosa espanyola, que, encara que sense disposar de xifres, pot ser que cada vegada sigui menys immensa, vista l'evidència durant la Diada. “En mi país no quiero gente que no se sienta española”, és el raonament d'un amic gallec.

Espanya aprofita l'impàs en les files sobiranistes que ha generat la tant covarda com intel·ligent carta de Mariano Rajoy. Tots volen aixafar, desmoralitzar, ridiculitzar el procés, ara que s'està rumiant per on tirar. Tots, menys Rajoy per escrit, que és l'únic que la Unió Europea podria tenir en compte en cas d'intercedir en el conflicte. CiU i ERC busquen la manera per demostrar allò que és una evidència: que Espanya no vol donar la paraula al poble. Anar al Congrés seria una opció. Això erosionaria de manera momentània la fortalesa dels independentistes, que s'impacientaran. Si ERC i CiU no volen veure el suport esvair-se, el 2014 alguna cosa ha de passar. Ho demana el carrer.
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut