Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La mediació viciada

|

- Publicitat -

Salvados ha donat veu avui a Felipe González, que ha mantingut una actitud goril·lesca durant els tres quarts d’hora d’entrevista. La pressumpta X del GAL ha parlat amb supèrbia però ha reconegut que la demanda independentista té dos milions de persones que la sustenten, com també que ell no hagués posat a la garjola els líders independentistes que ara hi són. Fent ús dels mateixos arguments que utilitza Ciutadans, i també el PP, ha carregat contra TV3. González ha reconegut que la prestigiosa cadena catalana l’ha convidat diverses vegades, però ell les ha rebutjades sempre perquè “no vol ser l’excusa”. Vaja, a nosaltres ens ha fet la impressió que tenia por d’anar a una televisió de la qual no té el control. Bé, de fet ho ha demostrat quan ha considerat que TVE no està tan malament com TV3 pel que fa a manipulació. L’expresident espanyol ha reconegut també que té més perill un grup d’independentistes catalans que uns militars insurrectes. Genial, el millor ha estat veure com l’entrevista ha estat gravada fa molt poc, però no el suficient com per veure la posada en llibertat de Puigdemont. Veient-se des del sofà de casa, s’haurà menjat algunes de les frases que ha deixat anar.
 

El programa ha esmentat Oriol Junqueras. El líder d’ERC a la presó ha dedicat un missatge de diàleg a través d’una carta al vell exmandatari espanyol, que ha respost amb tòpics i amb la ferma voluntat de no permetre en cap cas la independència. A Espanya segueixen instal·lats amb el discurs/excusa de dir que cal convèncer el Congrés espanyol per impulsar una reforma autodeterminista. Efectivament, el plantejament és que l’independentisme mai podrà ser perquè serà impossible convèncer el Congrés. Essent així, Catalunya està condemnada a seguir a Espanya pels segles dels segles, encara que l’Estat s’ofegui en la corrupció endèmica, o en la pitjor de les catàstrofes que li puguin ocórrer.
 

Publicitat

És per això que Catalunya s’ha alçat i malgrat les dificultats planta cara. La internacionalització del procés d’independència sembla que ha començat a forçar alguns gestos tímids del govern alemany que, segons alguns diaris d’allà, informen que estarien disposats a encetar una mediació per solucionar el conflicte entre Espanya i Catalunya. Sembla que la idea seria que els catalans renunciessin a la independència per poder aconseguir tornar a la casella de l’autonomia sense les conseqüències que s’estan patint ara. La mediació és correcta com a tal, però no pot estar viciada d’origen per part d’un Estat que pren part d’inici per una de les dues postures: l’espanyola. La solució ideal, com a punt de trobada per part d’un mediador hauria de ser un referèndum d’autodeterminació… que Espanya no acceptarà mai. És per això que, malgrat tot, a Catalunya no li queda més remei que seguir lluitant.
 

Per cert, avui Espanya ha derrotat Alemanya en l'eliminatòria de quarts de la Copa Davis que s'ha disputat a la Plaça de Bous de València. Ho ha fet de manera èpica i al cant d'”A por ellos, oé oé“. La victòria de l'Armada Española, tal i com es denomina el combinat espanyol en tennis, ha motivat una portada al diari Marca, que podran gaudir demà als seus quioscos: “Alemania, a España no se le torea“. La quadratura del cercle perfecte: toros i unitat d'Espanya, sense sortir del llenguatge militar de sempre. Aquí estem.


Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut