Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La millor resposta: la independència unilateral i un 11S massiu

|

- Publicitat -

Tal i com explicava en Guifré ahir, l’anunci fet ahir per Soraya Sáenz de Santamaría ha agitat el món polític català, una vegada més, a les portes d’una Diada que aquest any s’ha preparat de manera descentralitzada. L’Estat espanyol va descarregar divendres bona part de la seva fúria contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell en especial, i també contra Carles Puigdemont. Soraya Sáenz de Santamaría enviava a ‘Carmen Forcadel’ i a ‘Cáls Puidemon’ a la via penal, i mirava de deixar clar que es prohibirien aquest tipus de debats al Pârlament.

Però això no els serà suficient per aturar la voluntat d’un poble que porta anys manifestant-se massivament per la independència. Encara els esperonarà més. La presidenta Forcadell, deia una altra vegada que “el Parlament és sobirà”, i que la Mesa es va limitar a complir el reglament del Parlament. “Les accions penals coarten la llibertat del Parlament i dels parlamentaris”. En la mateixa línia anava Neus Munté quan deia que “Estem davant d'un govern espanyol en funcions que també situa la democràcia en funcions. Tendeix a debilitar-la i no a reforçar-la”. La consellera de la vicepresidència deia no entendre com es pot ignorar el clam de dos milions de persones, i afegia que la comissió del Procés Constituent s’havia reunit davant dels llums i els taquígrafs que la CUP va posar de moda.

Publicitat

Les mostres de solidaritat envers la figura de Forcadell i la de Puigdemont, també, s’uniran al clam que l’11 de setembre tornarà a fer sortir centenars de milers de persones, aquestes vegada de forma descentralitzada, a cinc punts clau del país. Sota el lema “a punt”, enguany l’ANC ha triat les ciutat de Barcelona, Salt, Lleida, Berga i Tarragona com a cinc punts de concentració de gent on es desenvoluparan cinc eixos o ideals per a la nova República Catalana. Les inscripcions ja estan obertes, i malgrat que aquest és l’any en què l’entitat va més tard, de ben segur que els carrers, aquesta vegada de cinc capitals, s’ompliran de ben valent per acollir les riuades de gent que sortiran en defensa de les llibertats de Catalunya, a l’espera de com es desenvolupin els esdeveniments polítics.

L’ANC, Òmnium i l’AMI, els tres tòtems dels moviment cívic català actual, aposten ara ja de manera molt clara per la via unilateral, sense eufemismes. I és que no deixin que ens reescriguin la història: la via unilateral s’emprèn després d’haver provat tots els mecanismes democràtics de diàleg possibles. El Dietari del Procés ha relatat, sense falta, el testimoniatge de tot el que ha passat en aquest viatge sobiranista cap a Ítaca; des del pacte de 19 de desembre de 2012 entre l’extinta Convergència i Unió d’Artur Mas i Duran i Lleida amb la renovada Esquerra Republicana d’Oriol Junqueras, fins avui mateix. I els que ens han seguit més saben que des de Catalunya s’han intentat totes les vies de diàleg abans d’emprendre la de la unilateralitat, a la qual ja sabíem, però, que hi acabaríem arribant, perquè la resposta de l’Estat ha estat és i seguirà essent sempre ‘No’. Fins que marxem.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut