Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La responsabilitat dels emigrants

|

- Publicitat -

Barcelona torna a enamorar. La ciutat demostra una vegada més la seva originalitat i creativitat. La cerimònia inaugural dels mundials de natació que se celebren a partir d'avui a la ciutat comtal va enlluernar el món de nou. Una barreja d'espectacularitat, acrobàcies, fil argumental, valors que es volen transmetre a través de l'esport.. En resum, Barcelona, i Catalunya, van demostrar de nou la seva identitat. Per si no quedava clar, Artur Mas ho va recordar, dient que Barcelona és la capital d'un país que es diu Catalunya. De rebot, també es va evidenciar un rebuig a les imposicions espanyoles amb la xiulada al himno nacional

El món ara impacte, és imatge, i veure els Castellers de Barcelona carregant un quatre de set des de l'aigua omple avui portades de les seccions esportives de diaris i quedarà gravada a la retina de molts catalans i, de ben segur, a la d'alguns ciutadans d'arreu del món. La regularitat amb què Barcelona destaca és el motiu principal pel qual tothom coneix la ciutat quan a l'estranger cada vegada més catalans opten per respondre Barcelona -en lloc de Spain- a la pregunta Where are you from? 

Publicitat

El pas que encara no s'ha aconseguit, tot i que s'estan fent avenços a pas de gegant, és el I am Catalan com a resposta, encara per la por a topar-se amb la ignorància de l'estranger. Where is it?, és la pregunta que alguns emigrants catalans volen evitar per no haver de donar explicacions polítiques cinc segons després de conèixer a algú. La tasca dels qui viuen fora del país és clau per tirar el procés endavant, però. Sense reconeixement internacional no hi ha independència i, sense coneixement, no hi haurà reconeixement. 

Barcelona sempre ajuda, Barcelona és gairebé sempre el punt inicial per situar Catalunya al mapa, per explicar la realitat catalana. Qui no coneix Barcelona a l'estranger? Cada vegada més els estrangers, quan coneixen algú de Barcelona, mencionen Catalunya. La tasca, però, és gegantina i tots aquells que volen veure un dia la senyera onejant a l'Assemblea General de les Nacions Unides a Nova York han de ser conscients que són els encarregats de fer una feina -fosca- que ningú més té a l'abast. 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut