Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’independentista i l’emperadriu

|

- Publicitat -

L'independentista no va extreure gaire res de la reunió amb l'emperadriu. “Ja ens ho mirarem” són les millors paraules que Oriol Junqueras va extreure ahir de la seva interlocutora, Soraya Sáenz, en la reunió entre vicepresidents que es va produir ahir a Madrid. Avui veiem com mirar-s'ho, s'ho han mirat, i han insistit amb recórrer les parts de la 'llei antidesnonaments' que els ha semblat.

I portem així des del primer recurs, quan manava el PSOE a La Moncloa (i també a Catalunya!) contra l'Estatut. D'aleshores ençà amb força assiduïtat -“segons legisla el govern català”, afirma l'emperadriu-,  tot el que hem anat legislant ha acabat al TC. L'independentista ara governa a Catalunya amb una majoria ideològica i de social favorable. L'ERC que cogovernava amb Montilla formava part d'una Generalitat encara avesada als darrers repics de l'autonomisme, i el Junts pel Sí d'avui, amb el suport extern de la CUP, és aquí per preparar el país per una DUI. La diferència és substancial, i la trobada entre dos vicepresidents serà més presa en consideració quan realment es puguin tractar de tu a tu amb tota la igualtat, i sense el poder del TC. Serem aleshores independents.

Publicitat

L'emperadriu, malgrat la seva supèrbia, ha comès un nou error, que pot ser important en el futur. Sense adonar-se'n, a Espanya fa temps que van cometent errors que han anat encadenant conseqüències desfavorables per l'Imperi, que s'ha anat esmicolant poquet a poquet.Tocar la llei dels desnonaments ha provocat però, aquesta vegada que Barcelona es sublevi i anunciï desobediència.

I ja saben qui mana a Barcelona, oi? L'alcaldessa. Ada Colau és alcaldessa gràcies al discurs i a les actuacions antidesnonaments, gràcies al moviment de la PAH que va encapçalar creant una onada de simpatia i de solidarirat que no hem de subestimar. Tant és així que va guanyar unes eleccions que l'han portat al tron malgrat que en minoria. Compte perquè les insuficiències que està demostrant a l'hora d'articular pactes per aprovar, per exemple, els pressupostos; han desembocat en un acord al ple per desacatar una imposició de l'Imperi que vulnerava una llei del Parlament de Catalunya, aprovada amb la majoria de la gent que la va anar a votar a Barcelona. I aquest és el punt en comú amb l'independentista. Compte, perquè el dia que la connexió es produeixi, a l'Imperi només li quedaran dies…

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut