Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Magnífic horror

|

- Publicitat -

Tot el que han vist o han sentit avui en relació a la instal·lació dels monuments franquistes al Born, estava cantat. Des del llançament d’ous, fins a les manifestacions antifeixistes. Bé, ja només ens queden les exaltacions feixistes, i els actes vandàlics nocturns. Aquest és el resum de la inauguració de l’exposició «Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà». Al marge de tot això, la imatge de dues estàtues davant del Born era horrorosa, feia por.
 

Els fets es produeixen en una jornada molt moguda en la qual hem estat pendents de la no-compareixença als jutjats de l’alcaldessa de Berga, la cupaire Montse Venturós. El balcó de l’ajuntament fa temps que va retirar la bandera espanyola, i ara hi oneja l’estelada. I, evidentment, la maquinària de l’Estat espanyol s’hi ha començat a abraonar. És molt possible que l’acabin inhabilitant.
 

Publicitat

I poc a poc, si ho miren amb perspectiva, la llista de càrrecs públics catalans que poden acabar inhabilitats comença a allargar-se. Catalunya ofegada econòmicament, i assetjada judicialment. El moment del pas definitiu endavant s’acosta ho vulguem o no. Ja no és possible avortar la missió sense haver-se llençat a la piscina després de tenir el país agitat durant anys, i amb tota la nostra estructura democràtica amenaçada. Com a mínim cal intentar-ho, i confiar en la victòria, una vegada més. I, si no, ens quedarà l’honor generacional d’haver-ho tornat a intentar, i així donarem el pas a les noves generacions que, en uns quants anys, ho tornaran a intentar.
 

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, és un altre dels càrrecs amenaçats. Cada vegada pesen més causes sobre ella: desobediència, prevaricació… avui la Fiscalia ha demanat al TS que es querelli, així que la via de la independència ja no només s’expressa com un desig, sinó com una necessitat imperiosa.
 

I a la galàxia socialista, en hores ben difícils, ja només faltava Garcia Albiol oferint els seus regidors a Badalona per votar a favor de la moció de censura que volia presentar el PSC de la ciutat del barcelonès, a canvi de res. Iceta ha sortit a fer de tallafocs ràpidament mentre intentava contenir l’altre front popular, perdó del PSOE, que li exigeix l’abstenció en la investidura de Rajoy. Veurem el següent pas de la defragmentació de l’Estat.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut