Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Malgrat tot, la independència és a les nostres mans

|

- Publicitat -

El Parlament de Catalunya està a punt de declarar de manera solemne que comença el procés d’independència del país. Aquest dimarts Junts pel Sí i la CUP han entrat al registre de la cambra catalana una proposta conjunta de resolució per declarar “l’inici del procés de creació de l’estat català independent en forma de república”. Alhora, el text parla de “l’obertura d’un procés constituent no subordinat ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per preparar les bases de la futura Constitució catalana”. També destaca de la declaració que s’insti el Parlament a “iniciar en el termini màxim de 30 dies la tramitació de les lleis de procés constituent, de seguretat social i d’hisenda pública”.

Es tracta de la resolució de més transcendència de la història de la cambra catalana després de la dictadura franquista. Més enllà, fins i tot, de la declaració de sobirania o de la llei de consultes, ja que en aquest cas es diu literalment que “aquest Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l’Estat espanyol, en particular del TC, a qui considera deslegitimat”.

Publicitat

A partir del dia que s’aprovi el text, s’ignoraran els intents de suspensió o anul·lació de qualsevol mesura per continuar caminant cap a la independència. Amb tot, com era d’esperar, Mariano Rajoy ja ha anunciat que això és una provocació i que ell garantirà la unitat d’Espanya. Fins i tot ja es comenta que l’advocacia de l’Estat està en alerta per intentar aturar el text fins i tot abans de la seva aprovació al Parlament.

El procés d’independència no serà un camí de roses. Des del primer dia el xoc serà constant i l’Estat farà servir totes les estratagemes per enfonsar el vaixell sobiranista. Tant és així que l’escorcoll a la seu de CDC la setmana passada no va ser una anècdota aïllada, sinó que aquest dimarts al matí l’Estat ha tornat a muntar una macrooperació al voltant de la família Pujol. Uns 200 agents de la policia nacional s’han desplegat a 14 domicilis, un dels quals el de l’expresident Jordi Pujol.

Resulta, però, que no buscaven res ni d’ell ni de la seva dona, sinó que han entrat per buscar els pessigolles al seu fill gran, el Júnior. Tot plegat un vodevil dantesc, un nou xou mediàtic inverosímil tenint en compte que ja fa un any que la família Pujol està imputada –excepte un dels fills, que avui també ha estat citat. Hauran estat tan ingenus de tenir qualsevol prova d’algun presumpte delicte a disposició del jutge quan hi hagués un escorcoll?

L’escenificació de centenars de policies arreu de la ciutat comtal, però, no ha tingut l’impacte buscat avui. L’acord entre Junts pel Sí i la CUP per la declaració d’inici de procés d’independència que ha d’aprovar el Parlament ha acaparat tota l’atenció. La contundència és màxima, mai vista en els 3 anys que portem amb la qüestió, i és només la prova que demostra que el poder que tenim disponible és màxim. Això va de debò. Ara només falta un detall: la investidura, encara encallada. Deixarem que tot descarrili per aquest detall, tenint en compte, com aquest dimarts hem descobert, que la independència és a les nostres mans? 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

[soliloquy id=”226144″]

Publicitat

Opinió

Minut a Minut