Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Misèria i mediocritat

|

- Publicitat -

Pell de gallina. Pedro Sánchez ha comparegut aquest migdia per explicar quin serà el sentit del seu vot. L’excap de files del PSOE ha tingut severes dificultats per contenir  les llàgrimes, i ha explicat que deixarà l’acta de diputat, per les profundes discrepàncies amb la gestora “que hoy acaba su mandato” que és fer Rajoy president.
 

Sánchez diu que “hago un paso momentáneo al lado”, i també que “los socialistas queremos votar”, els sona? Pedro Sánchez ha exigit a la gestora que dilluns convoqui ja un Congrés extraordinari (que segur que no voldran convocar), i a partir d’ara ell agafarà el cotxe i recorrerà tot Espanya per escoltar la militància. Sánchez ha advertit del greu error que comet aquesta gestora, i ha desitjat el necessari sort i encert a Mariano Rajoy, des de la profunda discrepància política.
 

Publicitat

Sánchez ha començat robant el cor de tothom la jornada de la investidura de la vergonya. Al finir la roda de premsa ha emès aquest tuit: “Con mi renuncia al acta no dejo la política, vuelvo a empezar en ella como un militante de base más. Mantengo mi NO firme y claro”, i ha sortit del Congrés enmig d’aplaudiments. El PSOE ha iniciat a partir de la tarda la travessia del desert, la més dura des de la dictadura.
 

Fins a quinze diputats, inclosos els set del PSC s’han negat a regalar a Mariano Rajoy l’abstenció en el debat de la tarda. Rajoy ha estat investit amb un PSOE que ha quedat KO davant l’allau de bronques que ha rebut, sobretot, per part de l’esquerra. Amb cinisme, la bancada socialista s’ha fet l’ofesa quan Gabriel Rufián ha agafat el micròfon i ha buidat el pap. El republicà els ha titllat de traïdors, de fallar al socialisme i a l’obrerisme, i els ha acusat de tenir de partit d’esquerres l’emplaçament que ostenten als consells d’administració.
 

El viratge d ela formació d’esquerres que no va voler pactar més amb el catalanisme o el sobiranisme els sortirà car. Francesc Homs també els ho ha deixat present, i ara tot és qüestió de temps. L’aposta del PSOE més mediocre de la història i semi-degollat pel PP més ranci de tots els temps serà el catalitzador de la nova República Catalana i, qui sap, de la refundació de l’Estat espanyol.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut