Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

No accepten ni una legítima rebequeria

|

- Publicitat -

El president del Parlament va protagonitzar un mediàtic incident ahir al vespre en un acte de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB), on hi havia la plana major de la justícia espanyola a Catalunya i també el ministre de Justícia, Rafael Catalá. En el seu discurs, Roger Torrent va denunciar que a l'Estat espanyol hi haguessin encara presos polítics “acusats de sedició i rebel·lió per delictes inexistents”. També va queixar-se de “lesions greus de drets polítics fonamentals” i de la regressió de l'Estat en aquest sentit. 

 
Quan Torrent va pronunciar l'expressió màgica, presos polítics, les principals espases de la magistratura espanyola a Catalunya van aixecar-se dels seus seients i van marxar, incloent el president del TSJC, Jesús María Barrientos o el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres. L'enrenou del boicot dels peixos grossos (que no va ser secundat per Catalá, tot i criticar després el discurs de Torrent), va fer interrompre el president del Parlament. Això ho va aprofitar la presidenta de l'ICAB per intentar-lo persuadir perquè callés, perquè no continués dient veritats. “L'ha feta bona, moltes gràcies” i “no era la idea” van ser frases que els micròfons van arribar a captar. 
 
Conclusió de tot plegat: Torrent no pot ni parlar lliurement tot i ser el president del Parlament i ser a la seu dels advocats barcelonins. Els catalans han d'aguantar que se'ls arrenqui l'autogovern, que tot acabi en querella, que se'ls negui el dret a vot, que s'empresoni i es forci a l'exili als seus líders, que no es permeti investir com a president la persona que la majoria del Parlament ha acordat, que l'Espanya profunda porti mesos vomitant contra la societat catalana i els seus líders polítics, que la Moncloa, els tribunals, la fiscalia i la premsa treballin a l'uníson i s'ho passin pipa fulminant polítics i qualsevol iniciativa política… I tot això ho han d'aguantar callats. Una manifestació podria ser titllada de tumultuosa i de ser part d'un malèfic pla per rebentar la sempiterna unitat de la nació més antiga de l'univers. 
 
Ara bé, quan, en un discurs que no té cap transcendència legal, només simbòlica, els pesos pesats del poder judicial a Catalunya marxen fent-se els ofesos deixant l'orador amb la paraula a la boca. I encara l'acusen després d'atacar la convivència amb les seves paraules. I ho diuen aquells qui fa quatre mesos que tenen engarjolats els Jordis, Junqueras i Forn. Un escàndol absolut. No donen ni el dret a rèplica al seu arrasament. 

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut