Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Per sobre de tot, a criticar el president

|

- Publicitat -

Artur Mas comença a concretar. Dins de l'ambigüitat, és clar, però comença a establir etapes i terminis en l'ascens a la muntanya més exigent per Catalunya: la sobirania. La consulta s'ha de celebrar el 2014, ha dit, però si Espanya ho impedeix per tots els mitjans, els propers comicis al Parlament, en principi el 2016, serviran com a referèndum. La declaració de Mas, que ha donat un cop de mà a les audiències del nou Matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, ha despertat crítiques des de tots els fronts. Molts, però, sense adonar-se, han entrat en una contradicció.

“Aquest govern no té rumb, no té full de ruta, estan improvisant, no saben el que fan”, deien algunes veus. Doncs bé, Artur Mas avui ha deixat clar que sí té un pla B. Resulta, però, que tampoc ha agradat. Joan Herrera, d'Iniciativa, ha afirmat que és un frau que Mas ja hagi tirat la tovallola, quan va prometre que el referèndum se celebraria el 2014. Qui ha dit, però, que ja ha desistit, quan està tramitant per via d'urgència la llei de consultes catalana precisament per convocar el plebiscit sense el vist-i-plau espanyol? El que ha dit és que no cridarà el poble a les urnes perquè hi hagi el dia de les votacions una pugna entre policies.

Publicitat

En cap cas ha afirmat que si aquest setembre Rajoy li respon la cèlebre carta amb una negativa ho deixarà tot córrer fins el 2016. I més amb la cadena humana que se li atança. En aquest cas sap que el seu govern tindria els dies comptats. Els qui d'altra banda veuen esperar el novembre de 2016 per unes plebiscitàries una eternitat no erren quan diuen que la tensió del moment no es pot aguantar tres anys més sense avenços. Als que l'ànsia se'ls menja per dins, poden pensar on érem fa tres anys: Estatut acabat de sortir de l'escorxador, govern decrèpit de José Montilla i un poble que es preparava per la pedragada que els venia a sobre amb la destrucció de llocs de feina imminent. Qui és l'il·lús que pensa que allò que digui ara Mas tindrà validesa a tres anys vista? Estem pujats a un tren d'alta velocitat i encara no hem arribat a la velocitat punta.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut