Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Piqué com a icona… de les causes de la futura independència

|

- Publicitat -

Gerard Piqué ha tornat a ser blanc de totes les crítiques aïrades de l’espanyolisme més ranci quan s’ha presentat a un partit de la selecció espanyola de futbol amb una samarreta de màniga llarga convertida en curta perquè se l’ha retallat. Amb el partit en marxa, les xarxes socials han començat a desbarrar afirmant que era una estratègia per desprendre’s d’unes suposades franges amb la ‘rojigualda’.

La bola s’ha fet gran, i en pocs minuts ja eren personalitats del món del futbol i diaris esportius els qui vexaven Piqué per la suposada nova mostra d’antiespanyolisme. Al final del partit, però, el jugador ha explicat que s’ha retallat la samarreta perquè li venia curta i li molestava i, a més, s’ha fet evident que l’uniforme llarg de la Roja no porta aquestes franges vermelles i grogues que sí incorpora l’equipació curta. Tot plegat ha generat un comunicat de la federació defensant el jugador i una vergonya col·lectiva d’una part de la societat espanyola, víctima de l’esperit anticatalanista famèlic, que s’ha retractat però no ha demanat perdó per norma general.

Publicitat

La conseqüència més destacable de tota la intoxicació, però, ha estat que Gerard Piqué ha anunciat la retirada de la selecció per després del mundial de 2018.“No sóc ben rebut aquí” i “això ha estat la gota que ha fet vessar el vas” han estat els principals arguments del jugador. La història del futbolista blaugrana és un símbol, un paradigma, una icona de la història recent de Catalunya. No, no és molt exagerat.

Piqué era un jugador de la selecció espanyola com un altre, fins que va destacar per tenir idees polítiques no ben vistes per l’Estat. Motiu suficient per a fer-li ‘mobbing’ des de la graderia i linxar-lo a la premsa, fins que ell decideix posa data a la ‘desconnexió’ de la Roja. Una història fàcilment extrapolable a Catalunya, que ara també ha posat data a la ‘desconnexió’ –de fet, Carles Puigdemont ho ha expressat avui mateix a Madrid en un esmorzar on, davant una desena d’ambaixadors, ha demostrat també voluntat de pactar—. Quan els fills ens preguntin per què vam optar per la independència, els podrem explicar la història de Piqué i ho entendran ben de pressa. 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut