Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Poderoso caballero es don Dinero

|

- Publicitat -

És bo per al procés que l’ANC presenti una llista separada de la dels partits polítics? No, a menys que s’hi encabeixin tots a dins en una llista unitària. I com a simple amenaça? I tant, és bo que els partits polítics sentit el respir del poble al clatell per a què no s’adormin i facin el que han de fer. Aquest ha estat el debat d’aquesta setmana que avui acaba, amb la disputa interna d’una Assemblea que és a punt de renovar la cúpula.
 

L’altre fet destacable ha estat l’autodefinició de CDC, a través del seu coordinador general, Josep Rull, com a “partit nacionalista” que desitja la independència. Un postulat enrevessat que es fa difícil d’entendre, com el que feia la setmana anterior Iniciativa. Si es vol la independència, s’és independentista, i no hi ha volta de full. CDC però creu encara que necessita fer equilibris per no perdre Unió, ni tampoc els sectors més reticents del partit a aquesta qüestió. CDC ha anat basculant cap a aquesta postura, però encara s’han d’expulsar algunes manies de sobre, si es vol traslladar un missatge clar a la ciutadania i als seus socis de govern.
 

Publicitat

Qui s’ha deixat anar també ha estat Núria de Gispert, que s’ha declarat obertament independentista, i ha dit que avui a Unió n’hi ha molts. Tot això al marge del que opina Josep Antoni Duran i Lleida, el líder de la formació, que aquesta setmana ha registrat com a partit polític la seva plataforma “Construïm”. És el que es fa més difícil d’entendre de tot. Si Duran no està d’acord amb la realitat del seu partit i del país, per què no abandona ja d’una vegada Unió i es posa al capdavant d’aquesta nova plataforma? Poderoso Caballero es don Dinero, que deia Quevedo.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut