Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Prepotència colonialista

|

- Publicitat -

La FAES, la fundació del PP dirigida per Aznar, és l’encarregada de traçar les polítiques d’involució democràtica que abasteixen de contingut polític i ideològic la ruta del govern Rajoy, i el nostre destí… de moment. La FAES ha presentat avui un document contra la independència de Catalunya, l’eix principal del qual és l’assimilació del nacionalisme català amb el nazisme. Aquests mateixos arguments son els que també ha emprat el sindicat “Manos Limpias”, per presentar una querella contra el president Mas per sedició. Què els sembla d'entrada?
 

Mentre el govern d’Ucraïna dimitia en bloc per la pressió popular que demanava trencar amb el passat soviètic, ha esdevingut la notícia internacional destacada del dia; nosaltres passàvem el matí rebent les mostres d’afecte que hem descrit abans des de Castella. Però el veritable protagonista d’aquestes dies és, sense cap mena de dubte, Montoro. El ministre d’Hisenda ha reconegut que no publicarà les balances fiscals perquè fer-ho només afavoriria l’independentisme. Quin fair play, bro! Efectivament, Montoro ha reconegut que el dèficit fiscal català existeix, i com que això no li afavoreix gens, canviarà el sistema de càlcul per mirar d'ensarronar el personal. Així de fàcil. Quanta barra. De veritat que a mi em costa d’entendre com algú pot defensar encara la dependència a Espanya a través de l’unionisme clàssic, el federalista o el franquista.
 

Publicitat

Potser li haurem de preguntar a Alícia Sánchez-Camacho, què és el que l’ha portat a comparar el procés democràtic i pacífic català, la “Via Catalana”, amb la violència d’ETA, fent gala d’una prepotència màxima. Cospedal, presidenta de Castella, es podrà esforçar a negar-ho, però la resposta no és altra que l’actitud d’una metròpoli vers la seva principal colònia. Com s’explica sinó que Camacho no hagi demanat disculpes immediatament, o bé que ningú dels seus l’hagi fet rectificar, que ningú l’hagi fet dimitir… i que s’acumulin 54.000 signatures ja a Change.org demanant-li que rectifiqui?
 

Doncs si encara no ho tenen clar, d’aquí a uns dies veuran desembarcar l’altre gran partit de la metròpoli, el PSOE, que vindrà a dir el mateix però amb una rosa a la mà. Com és possible que tant Camacho (PP) com Zaragoza (PSOE) puguin esquivar tant fàcilment la petició de compareixença pel cas Método 3 del Parlament de Catalunya? Com s’explica aquesta falta de respecte contra el nostre Parlament? Mentre no prenguem consciència que no hi ha més solució que la independència, ni que sigui perquè pitjor que a Espanya no podem estar enlloc, haurem de patir aquestes humiliacions diàries per part d’aquells que ens volen imposar la seva voluntat. De debò que serem psicològicament capaços d’aguantar 300 anys més això cada dia? Aquest és el futur millor que desitgem als nostres descendents? Vostès mateixos.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut