Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Prou de súpliques, Duran!

|

- Publicitat -

El model Duran, com l’autonomisme, com les relacions amb Espanya en sí, està esgotat. L’home fort dels catalans a Madrid, el nostre principal “pont de diàleg” a qui enviem al Congreso amb l’impuls més fort en escons possibles per “defensar Catalunya”; s’empassa tots els gripaus quan hi arriba, i en torna emmanillat venent-los les renúncies nacionals amb l’èpica catòlica de la resignació, en pro del “sentit comú”.
 

Així és com s’han esgotat els recursos cuinats des de l’Hotel Palace (de 5 estrelles), el laboratori d’idees d’on segurament ha emergit el darrer crit desesperat de l’amic d’Espanya. És aquest el to que ha utilitzat Duran en una inversemblant carta oberta dirigida a Rajoy, l’amic confident. Qui és sinó algú molt guai i important, que s’envia missatgets i trucadetes amb el President? I perquè ens ho refrega a nosaltres si no en pot treure res? Ah! A Duran sempre l’ha perdut la vanitat quan s’ha sentit influent; i és ara que se sap que ha perdut pes com a interlocutor que vol seguir-nos fent creure -enganyant-se a sí mateix-, que encara pinta quelcom. Ben bé com un venedor d’elixir que omplia els pots amb colònia, sortit d’un capítol de Bonanza.
 

Publicitat

Si de veritat hi hagués un intent de sincerar-se davant el seu important amic, ho hagués fet utilitzant novament els canals –sempre privats- als que assegura recórrer de forma habitual. Sinó no hagués emprat aquest to tan proper. Malauradament però, el que Duran busca en certa manera, és intentar-nos convèncer altra vegada del camí de la súplica a canvi de la renúncia nacional. Una vegada més. Mentre fa veure que adverteix al seu amic de les ales que dóna a l’independentisme des de la confiança que encara li té (!), a nosaltres ens intenta fer desdir de l’Estat propi: que no té sentit, que no ens escoltaran. El malaurat diputat de CiU a Madrid llença dards i advertències mentre juga a mantenir els equilibris.
 

Però el poble, l’11 de setembre, va deixar molt clar que ja n’està fart de tantes collonades pròpies de la súplica dels sotmesos, i demana que superem definitivament aquest marc. Amb Espanya no hi ha res més a fer, i Mas finalment ho ha comprès. La resistència del grup de CiU a la Villa y Corte és comprensible. A 600 quilòmetres de distància des d’una suite espectacular, les coses es veuen diferents. Però si Duran persisteix a arrossegar-se, i a arrossegar la nostra dignitat, l’únic que aconseguirà és que ERC sigui el partit més votat de Catalunya. I quan això passi, s’haurà acabat el bròquil. I la suite.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut