Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Puigdemont, enfonsat davant l’abandonament

|

- Publicitat -

Fa uns dies dèiem al Dietari que vèiem Carles Puigdemont moix des d’una de les seves habituals intervencions per videoconferència als seus companys del PDeCAT. Doncs bé, avui s’ha confirmat aquest extrem. Una mesquina filtració ho ha deixat al descobert. Un reporter del programa d’Ana Rosa Quintana, de Telecinco, va captar amb la seva càmera la pantalla del mòbil de Toni Comín en un acte ahir a Lovaina (Bèlgica). El conseller de Salut havia rebut alguns missatges de Puigdemont per l’aplicació Signal.

I el contingut deixaven en evidència un home devastat, derrotat, abandonat. “Suposo que tens clar que això s’ha acabat. Els nostres ens han sacrificat, almenys a mi”, li deia el president a Comín. “Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà”, afegia Puigdemont. I el missatge següent és encara més demolidor en el terreny personal: “No sé el que em queda de vida (espero que molta!), però la dedicaré a posar en ordre aquests dos anys i a protegir la meva reputació”.

Publicitat

Puigdemont també deia a Comín que “tornem a viure els últims dies de la Catalunya republicana” i que “el pla Moncloa triomfa”. Tot, com a reacció a la decisió de Roger Torrent de posposar el ple d’investidura que l’havia de reelegir cap de l’executiu català. Torrent va dir que no cancel·lava la sessió, sinó que la posposava fins que Puigdemont tingués “garanties” de ser investit. És a dir, fins que el Tribunal Constitucional acabés de decidir sobre la legalitat del nomenament de Puigdemont com a candidat.

Però és clar, és evident que el TC no deixarà via lliure a l’exalcalde de Girona per tornar a ocupar la presidència sense passar pel jutge Llarena. I llavors, què? El fet que Torrent hagi posposat la sessió, amb Esquerra d’acord, dóna tota la sensació que no tenen cap interès a desobeir, per horror de la CUP i Junts per Catalunya –curiosament units per un únic objectiu no compartit per Esquerra–. Puigdemont també haurà fet aquesta reflexió, i és per això que diu que l’han sacrificat.

Mentre que els partits unionistes n’han fet befa, li han dit que deixi de fer el ridícul i han fet més escarni, l’equip de Puigdemont ha dit que va tenir un mal moment però que ja està recuperat. Mentrestant, Comín denunciarà Telecinco. Però bé, res d’això posarà solució a l’encreuament de camins on es troba l’independentisme: intentar plantar cara i investir-lo (serà simbòlic i pot acabar amb més empresonaments) o bé obeir Rajoy i l’Estat (serà efectiu, se suposa, i permetrà desempallegar-se de l’article 155). Dignitat i rauxa, o bé acatament provisional per tenir més força en un futur?

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 
 
 
 
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut