Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Rajoy fa públic el gabinet que enterrarà el matrimoni Catalunya-Espanya

|

- Publicitat -

Declaració d’intencions de Rajoy a l’inici del seu segon mandat amb la presentació del nou executiu: amb immobilisme i continuïtat d’un govern que ha portat Catalunya al límit de la independència se solucionarà el ‘desafío soberanista’. Com a mínim, és el que es desprèn de les carteres que ha repartit avui. Si bé dos dels ministres més exposats mediàticament a l’independentisme han estat cessats, Margallo i Fernández Díaz, el nucli dur continuarà. Més de Guindos, més Montoro, més Soraya i amb l’afegitó de ‘caspa’ en forma de Dolores de Cospedal.

El ministre d’Economia té més atribucions, mentre que la fins ara portaveu de l’executiu deixarà de ser-ho (la substituirà Íñigo Méndez de Vigo) per assumir les competències d’Administracions Públiques. És a dir, Soraya no només serà l’única vicepresidenta, sinó que es convertirà en la ‘ministra contra la independència’. Una de les sorpreses és el titular d'Exteriors, que passarà a ser Alfonso Dastis.

Publicitat

El fins ara representant permanent espanyol a la UE relleva Margallo i serà un altre dels qui haurà d'afrontar més de prop els passos de la Generalitat cap a la desconnexió, juntament amb Soraya i Montoro. Dastis està cridat a ser una de les bèsties negres de l'independentisme. Ho aconseguirà? Cap dubte. Dastis ja està acostumat a fer la guitza a qualsevol aspiració catalana des de la seva posició influent a Brussel·les. Per cert, Rajoy també ha inclòs una quota catalana: Dolors Montserrat serà la ministra de Santitat. Una cartera de segona, sens dubte.

Així, Rajoy fa públic el gabinet que afrontarà la desconnexió catalana. Probablement, l’últim executiu de l’Espanya amb Catalunya. La legislatura de l’“epíleg” de Rajoy, com deia Pablo Iglesias la setmana passada, pot ser també la de l’‘epíleg’ de l’Estat espanyol tal i com s’ha entès des de 1714. Li ha costat un any, però Rajoy ja té el seu equip per a jugar el partit de la seva vida. Un partit que pot canviar per sempre la història d’Espanya i que pot emmarcar el seu nom en una ignomínia similar a la de les autoritats espanyoles de 1898. Que soni el xiulet inicial! 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut