Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Raül Romeva plega: ICV s’esberla

|

- Publicitat -

Iniciativa per Catalunya es comença a trencar després d'un mes i mig suplicant caritat a Podemos. La direcció del partit ecosocialista ha perdut l'orgull de partit parlamentari per inclinar-se davant la por que els fa Pablo Iglesias, una humiliació que ha tensionat encara més la formació per la seva manca de personalitat nacional. Avui les esquerdes s’han fet evidents després que el partit es cobri la primera baixa important just després d'aprovar un full de ruta totalment estrambòtic: l'exeurodiputat i independentista Raül Romeva ha anunciat que abandona la formació per les discrepàncies i les incongruències amb la baixada de cap d'ICV.
 

Un Estat lliure i sobirà dintre d'Espanya no només és impossible perquè la sobirania dins la dependència no existeix, sinó que a més, és el mateix postulat d'Unió democràtica, l'altre partit que fa malabarismes damunt la fina corda de l'ambigüitat. La direcció del partit, a la vegada que declarava que no donaran suport a una DUI arribat el cas, ha recordat a Romeva que els independentistes no son majoria dins la formació. La direcció d'Herrera i Camats ja només viu amb l'horitzó de pujar a l'arca de Pablo Iglesias i salvar la marca diluint-se en aquest nou moviment de destí incert que prové de Madrid, tot per evitar perdre la meitat de diputats.
 

Publicitat

A una altra escala, a Madrid tornen a donar per desinflat el procés sobiranista. L’eficàcia de l’administració judicial els ha fet creure que amb això ja n’hi havia prou per aturar el clam del poble. Les desavinences nadalenques entre Mas i Junqueras, és a dir, l’estratègia de Rajoy de deixar que Catalunya s’estavelli sola, ha quallat finalment en l’opinió pública madrilenya. El que sembla que no preveuen és que les onades, abans de multiplicar-se amb més força, fan un pas enrere per agafar l’impuls necessari. Aquest és el punt en el qual ens trobem ara.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés

Publicitat

Opinió

Minut a Minut