Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Segueix la humiliació

|

- Publicitat -

Avui els concelleres empresonats del Govern de la Generalitat han acudit al Tribunal Suprem per fer una declaració breu, brevíssima, tal i com es preveia, que els permeti sortir en llibertat provisional i realitzar la campanya més anormal de totes amb un mínim de garanties. El jutge però ha dit que amb les declaracions que ha obtingut ja decidirà què fa dilluns, deixant penjades les famílies i els companys de les respectives formacions, que ja havien preparat el pagament de la fiança i el retorn a les cases de les víctimes de la justícia espanyola.

De moment, no podem aportar cap més novetat. Caldrà esperar què decideix fer e jutge dilluns i, a més, no confiar-hi massa, perquè la fiscalia ha demanat que els segueixin retenint a presó. Oriol Junqueras i Raül Romeva, a més, han decidit no respondre a les preguntes del fiscal acusador, malgrat tenir el permís de la ciutadania per dir el que hagin de dir per tal de poder sortir ja de la garjola.
 

Publicitat

Mentrestant segueix la guerra bruta del 155 amb total impunitat. Ara ja no hi ha Govern de la Generalitat que ens pugui defensar, a nosaltres ni tampoc als mitjans públics ni a d’altres òrgans. Moncloa estudia aprofitar aquest període d’ocupació per aprovar una llei contra les fake news, les notícies falses. Sembla una broma, però veient com estan atacant TV3, i la presentadora d’El Matí de Catalunya Ràdio amb qualsevol pretext, és necessari advertir que si s’aprova aquesta llei, molt possiblement s’aplanarà encara més el camí de la permissivitat a tota la porqueria de notícies que apareixen als mitjans espanyolistes i que l’únic propòsit que tenen és culpabilitzar de manera sistemàtica l’independentisme de tot, per tal de guanyar les eleccions al parlament.
 

Avui hem vist un exemple clar: Dolça Catalunya, una espècie de bloc ultra publicava aquest matí unes fotografies d’uns ninots penjats a la Carretera C17, amb unes cordes com si fos la forca, i els logos de Cs, PP i PSC. En poca estona, Societat Civil Catalana se’n feia ressò. I a partir d’aquí, els mitjans espanyols i els polítics han començat a disparar. Fins i tot hi ha fet la Guardia Civil, que ha carregat contra els Mossos i després s’ha hagut de retractar. Efectivament, amb molta probabilitat, la notícia o bé és falsa, o bé han estat els propis fanàtics espanyolistes els qui han penjat els ninots.

També hem vist com el Govern espanyol ha aprofitat la supressió de l'autonomia per destituir tot el personal de les oficines catalanes a l'exterior, les 'ambaixades'. Fa molt de temps que hi anaven al darrera, i ara era un bon moment per fer-ho. I no, no es preocuparan d'anar a tancar les oficines de la resta de comunitats autònomes, no.
 

Ni la Junta Electoral ni cap tribunal han fet cas a l’amenaça de diverses organitzacions ultres de concentrar-se davant de la seu de la CUP a Barcelona, i s’han mostrat molt permissius a què s’hi manifestin, malgrat els advertiments dels anticapitalistes. Mireia Boya recordava avui que “La Junta Electoral treu llaços grocs i pancartes de #LlibertatPresosPolítics però calla amb la manifestació que l'extrema dreta ha convocat davant la seu de la CUP demà a les 12h”.
 

Aquestes són les píndoles que anem rebent cada dia, mentre maldem per mirar de remuntar els ànims de cara a la campanya electoral. Dissortadament, però, els comuns segurament continuaran encallant-ho tot: ahir Pablo Iglesias anunciava finalment ahir la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat contra el 155. Ho va fer sense preguntar als seus companys d’En Comú Podem, i amb l’ordre explícita de no incloure en la decisió ni a PDECat ni tampoc a ERC. Els considera “corresponsables” de la situació que s’ha produït, una sentència que fa força por. Els liles madrilenys equiparen la repressió i les bastonades de l’1O i el 155, al pacifisme dels independentismes. Si això és l’equidistància fan un flac favor a la democràcia, perquè en el fons l’únic que fan és avalar de manera amable el repressor davant les injustícies.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut