Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Tabàrnia: no han entès res

|

- Publicitat -

Les xarxes socials van plenes d’un concepte sorgit fa uns anys i revifat els últims dies, després de les eleccions: Tabàrnia. Un territori imaginari que inclouria les comarques de les demarcacions de Barcelona i Tarragona en les quals l’unionisme s’ha imposat. El Barcelonès, els Vallesos, el Baix Llobregat, el Penedès, l’Alt i Baix Camps i alguna altra comarca en formarien part, segons els impulsors de la iniciativa. I què demanen? Que es creï una nova comunitat autònoma espanyola contenint aquest territori, on viu el gruix de la població catalana, i les comarques que en quedin fora, si volen ser independents, ja els hi està bé. 

 
Fins aquí, com a proposta ‘friki’ satírica sobre els independentistes, cap problema. El món n’és ple. Ara bé, el surrealisme arriba a un nivell superlatiu quan tant Inés Arrimadas com Albert Rivera se’n fan ressò a Twitter. Els dos creuen que Tabàrnia deixa en evidència l’independentisme, que vol separar una part suposadament inseparable d’Espanya. Tot plegat, un sense sentit que es fa gran a les xarxes socials i que la resta de mortals ni saben que aquest absurd concepte està tenint tant ressò. 
 
Però és que hi ha més! Els diaris ‘La Razón’ i ‘El País’ treuen en portada aquesta mena de fenomen. Del rotatiu de Marhuenda un s’ho pot esperar tot, però d’’El País’… En portada… No ha pogut caure més baix. 
 
Tot el tema de Tabàrnia és una mostra més que aquest unionisme mai serà capaç de vèncer l’independentisme. Per què? Perquè no entenen res de res. I sense entendre el moviment, difícilment se li trobaran les debilitats. Tabàrnia és clarament un territori inventat, sense cap cohesió i ni tan sols és homogeni, perquè part del territori que defensen que és tan unionista, ha votat independència en major nombre. En canvi, Catalunya és una nació mil•lenària i… bé, ni fa falta comparar una cosa amb l’altra. 

Només es pot dir que el Regne Unit va saber just a temps contrarestar l’independentisme escocès. Com? Atorgant el dret a decidir i prometent més autonomia. És difícil saber si ni així podrien aturar la independència des de Madrid. També es pot dir que intentar dividir territorialment el país és molt perillós. És el projecte de la Republica Srpska a Bòsnia i Hercegovina. Divisió de gent. L'independentisme és per tothom.

 
En qualsevol cas, la primera mesura repressiva d’aquesta tardor negra espanyola és la retirada dels efectius policials extres que porten tres mesos al país. Tres mesos envaïts, tres mesos assetjats. És el primer punt de la tornada a una normalitat volguda per tothom, com a mínim a curt termini. No obstant, la normalització pot no continuar si Puigdemont no pot ser investit i, a canvi, és engarjolat. Aquest gener se sabrà. 

Publicitat

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut