Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Torna el moment de la CUP

|

- Publicitat -

La confirmació de l’aliança Colau-PSC –a falta de la ratificació de les bases de Barcelona en Comú- amb la presentació de l’acord aquest divendres és la constatació que la ‘nova política’, el ‘canvi’ i la ‘revolució’ d’Ada Colau s’han acabat. El motiu pel qual centenars de milers de nous independentistes han fet un pas enrere per veure’s aixoplugats per la ‘revolucionària’ l’exportaveu de la PAH ha quedat ara en dubte, després que hagi pactat amb els de sempre.

A més, el poder de Barcelona en Comú s’ha vist molt reduït i ha cedit Barcelona Serveis Municipals (totes les empreses municipals), Turisme i relacions amb la Generalitat i l’Estat al partit de Jaume Collboni. Una concessió desproporcionada per quatre regidors socialistes que no donen ni la majoria absoluta a Colau, però l’altra cara de la moneda és que el PSC s’emporta tots els ‘morts’, tots els departaments que poden acabar en decisions impopulars o polèmiques. Mentrestant, ella es quedarà defensant els desnonats i els pobres, temes d’alta popularitat… Si quan arribin les properes eleccions es pot apreciar algun canvi, és clar.

Publicitat

En qualsevol cas, Colau pacta amb els de sempre, i s’allunya de la independència aparentment. No obstant, Esquerra li va aprovar els pressupostos fa unes setmanes i la CUP, després d’una rebequeria, també ho va fer. Ara la pregunta és: faran el mateix amb els pressupostos de la Generalitat? Els anticapitalistes ja han amenaçat de no aprovar-los si no s’inclouen els diners dels impostos que el TC ha suspès. Junqueras, però, ja ha respòs que no serveix de res fer-ho si el Govern no té prou eines encara per cobrar-ho.

Amb tot, farà el mateix gest la CUP al Parlament que al saló de plens de Barcelona? Tenint en compte que les majories a la ciutat comtal encara no han canviat, els antisistema podrien utilitzar el paper clau que els ha tocat jugar a l’Ajuntament de la capital per pressionar, per exemple, Catalunya Sí que es Pot, i forçar que abstinguin en els números de Junqueras. Així, ni ells haurien de votar-hi a favor. Torna el moment de la CUP. El moment per confirmar que tenen paraula i compleixen el compromís que van entomar el 9 de gener passat ha arribat. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut