Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Tornarà?

|

- Publicitat -

Tornarà o no tornarà? Aquesta és la qüestió que continua envoltant Carles Puigdemont. Ell deixa clar cada vegada que li pregunten que només trepitjarà Catalunya de nou un cop tingui “garanties”. És a dir, quan el govern d’Espanya asseguri que pot venir sense ser detingut. Això, però, no passarà, i mentrestant continua a Brussel·les assegurant que el reglament del Parlament el deixa ser investit president a distància, com ha fet avinent avui en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Sembla ser que els seus plans són ser investit a distància en primera volta, de pressa i corrents per evitar un més que possible recurs unionista al TC, que podria reaccionar entre la primera i segona votació i il·legalitzar la investidura. Per això caldria que el president del Parlament accedís a una investidura telemàtica, també a un vot delegat dels que són a la presó o a la capital belga i, que la CUP col·labori amb dos escons a favor com a mínim quan es produeixi la votació. En cas contrari, quan duraria Puigdemont al càrrec? Acabaria fent la rúbrica final el Rei? Si no hi ha investidura en primera volta, tenen tot el temps del món per parar, en dos dies, la segona ronda de votacions.

Publicitat

Puigdemont ho té clar de moment: no tornar. Ho ha deixat clar a l’entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí. Però ha dit que no descarta res de res, ni fins i tot acabar sent eurodiputat. La seva llista apel·la a la immunitat parlamentària perquè torni sense ser emmanillat. Ara, si bé sembla que no vindrà en els propers dies, sí que ha demostrat voler espantar el CNI i companyia. Dilluns sortirà per primera vegada de la capital belga en dos mesos i mig i anirà a contribuir en una taula rodona sobre Catalunya a la Universitat de Copenhaguen, a Dinamarca.

I ho podrà fer perquè sobre ell només pesa un ordre d’arrest quan posi un peu de nou a Catalunya o la resta de l’Estat. Puigdemont ha de ser president, però la feina de difusió i internacionalització fora només la pot fer ell de manera tan eficaç. És la persona que fa uns mesos ocupava les portades de tot el món.

Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, ‘Zugzwang’, la trobaràs 
aquí
 
 
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut