Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Tres països amb exiliats catalans

|

- Publicitat -

Ja són tres els països que es veuen directament afectats per l’èxode de líders catalans. A Bèlgica enara hi ha Carles Puigdemont, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín. Mentrestant, a Suïssa continua Anna Gabriel, i avui Clara Ponsatí ha anunciat que torna a la seva vida anterior a la política: ser catedràtica d’Economia a la univeritat de Saint Andrews, Escòcia.

La pregunta sobre la taula després del moviment és obligada: engegaran una nova euroordre, tenint en compte que el camí d’aquesta iniciativa no ha estat reeixit a Bèlgica però que el comptador es posaria a zero perquè ara seria un altre país el qui decidiria sobre la possible extradició? És ben poc possible que s’activi una euroordre per Ponsatí, tenint en compte que per Gabriel no es va fer quan va arribar a Suïssa, i que per a Puigdemont tampoc quan va viatjar a Dinamarca.

Publicitat

La via extradició la tenen apartada: és clar, amb Bèlgica van fracassar el desembre passat. Poden fer el que vulguin amb els jutges espanyols, però utilitzar els internacionals ja és un altre nivell. El que és del tot evident, a banda que ara hi ha tres països amb líders catalans a l’exili, és que a falta de poder empresonar els de fora, el Suprem s’acarnissa amb els de dins.

El fet que no doni permís a Sànchez per ser investit encara porta cua, i encara n’ha de portar més. Dilluns a primera hora, la defensa de l’expresident de l’ANC es presentarà a Estrasburg per obrir la via Tribunal Europeu de Drets Humans. També farà la vista grossa la cort internacional?

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut