Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

“Truco o truco”?

|

- Publicitat -

Mentre Catalunya prepara la castanyada, a Madrid segueixen fent xup-xup contra el procés. La portada d’avui de l’ABC, en què mostra un retrat de Miquel Roca, un dels ponents de la Constitució, els serveix com a excusa per a dirigir-li un torpede amb molt de ressentiment. El rotatiu fa un recull crític de les declaracions de l’ex-polític en les diverses intervencions com a expert a la ponència que estudia la llei de consultes i en la Comissió d’Estudi pel Dret a decidir.
 

L’ABC intenta presentar al ciutadà la imatge d’un vil traïdor, que s’ha deixat corrompre per la deriva sobiranista mentre, a sobre, fa d’advocat a la Infanta Cristina. De fet, el que estan fent és expressar el sentiment d’impotència i el ressentiment que els ha causat aquesta punyalada directa al cor. Parlant clar, el rugit de l'orgull ferit. Roca és un dels “pares” de la Constitució tal i com s’hi refereixen; o sigui, una espècie de semi-Déu refundador de la Nació espanyola -per això tenen retrats de cadascun dels ponents- i, a aquestes altures, tothom sap quin és el valor moral, sentimental, i legal que dóna el poder espanyol a la Carta Magna. Fent un símil molt fàcil, seria com si ara Cristiano Ronaldo digués que fitxa pel Barça fent la botifarra. O pitjor encara.
 

Publicitat

Parlant de la ponència de la Llei de Consultes, avui és Ciutadans qui ha abandonat la trobada titllant aquest organisme de “pantomima”, i afirmant que no volen ser còmplices de la “coartada separatista”. Nosaltres creiem que no els falta raó en això de la “pantomima”. Ells són més explícits i acusen directament CiU, ERC i CUP de marejar la perdiu mentre ordeixen un pla totalment il·legal per destruir Espanya. El problema que tenen, és que això en realitat qui està demanant que ho faci és la pròpia ciutadania. Ningú no admetrà que de cop, es convoqui una consulta i es pregunti sobre el sexe dels àngels, o sobre la tercera via. Però ja sabem tots a quins Ciudadanos representen ells.
 

I és així com tornem a ser al cap del carrer. Espanya admet contactes amb el govern Mas, i parla d’arribar a acords, sempre que no ens referim a l’acord per fer una consulta i que aquesta no faci descarrilar la Constitució de la que parlàvem al principi. De quins acords parlen aleshores, si l’únic que hem anat a demanar és l’autorització per convocar precisament aquesta consulta?
 

I amb aquest xup-xup del peix que es mossega la cua, l’opinió pública ens va entretenint fins que al desembre l’olla vessi. Mentrestant, avui nosaltres ens menjarem els panellets i les castanyes a casa, i no obrirem la porta a cap president del govern espanyol disfressat de fantasma i amb un brot verd a la mà dient-nos “truco o truco”?

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut