Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un 57,2% a favor

|

- Publicitat -

Segons una enquesta del CEO, El 57,2% dels catalans estan “totalment” (33,1%) o “bastant” (24,1%) a favor de la independència de Catalunya. Per contra, el 32% estan “bastant” (10,1%) o “totalment” (21,9%) en contra d'un estat independent. El 6,6% no ho sap i el 4,2% no contesta. Les dades són bones, encara que difereixen del CEO quan es pregunta directament per la pregunta de si vol un Estat independent, que situa els partidaris del ‘Sí’ al 46,7%.
 

Parlant de desconnexions, avui hem sentit el conseller de Territori, Josep Rull, demanar el traspàs de la gestió de les vies de rodalies. La Generalitat vol ser el gestor total de la xarxa ferroviària: vies i trens, i fer fora d’una vegada per totes Adif. Rull ho ha explicat després d’una trobada amb la ministra Ana Pastor, a la que ha traslladat aquesta petició, en veure que “la puntualitat dels trens de mitja distància només és d’un 58%”.
 

Publicitat

La xifra és desesperant, sobretot pels usuaris que dia rere dia han d’aguantar les incidències d’una xarxa de trens que és més pròpia del tercer món que d’un país d’Europa. També es fa difícil d’entendre la posició al Parlament de CSQEP, que ha decidit aplicar la política del avui sí, avui no. La formació lila ha decidit no formar part de la ponència que debatrà les tres proposicions de llei claus del procés que els descrivíem l’altre dia. Tanmateix sí que hi és a la de Procés Constituent. D’aquesta manera, tant Junts pel Sí com la CUP hauran de fer via, tal i com fa el PP a Madrid encara que estigui en funcions. Avui la Moncloa ha exigit al TC que suspengui immediatament la Conselleria d’Afers Exteriors que encapçala Raül Romeva.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut